El vicepresident Yllanes presenta els ajuts Idigital per impulsar la digitalització del sector industrial La Direcció General de Política Industrial amplia en 500.000 euros la línia de subvencions destinada a la millora de la digitalització de la indústria

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius impulsa, a través de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), la transformació digital de les empreses industrials amb l’objectiu d’incrementar el valor afegit industrial i l’ocupació qualificada del sector, el desenvolupament de palanques competitives per afavorir les exportacions industrials, i propiciar un model propi de la indústria del futur. El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest matí la segona convocatòria d’ajuts Idigital, amb la qual l’IDI destina 100.000 euros a l’elaboració de plans de transformació digital a les empreses. L’acte de presentació ha comptat amb la participació del director general de Política Industrial, Toni Morro, i de la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis Tomás.

Aquest ajut permetrà que al voltant de 25 empreses del sector industrial rebin assessorament d’una persona especialista, un facilitador digital, que elaborarà un pla de transformació digital adaptat al seu nivell de digitalització i a les seves necessitats. El facilitador digital es reunirà amb les indústries i, un cop detectades les mancances, presentarà un pla que l’empresa podrà posar en funcionament per fases o en la seva totalitat. El vicepresident Yllanes ha declarat que la iniciativa d’Idigital respon “a la necessitat de digitalització de la indústria balear, sector clau per a la reactivació i la diversificació econòmica de la nostra comunitat”. Segons Yllanes, “la pandèmia ha fet evident els avantatges de comptar amb una indústria connectada i 4.0”.

Una de les principals novetats d’aquesta segona convocatòria d’Idigital és el nombre d’hores de consultoria finançades per l’IDI. A l’edició anterior, el temps de dedicació del facilitador digital depenia del grau de digitalització de l’empresa, però ara s’homogeneïtza, i tots els participants comptaran amb 60 hores de consultoria especialitzada, 12 presencials, sempre que sigui possible, i 48 en línia.

El cost del pla de transformació digital per empresa és de 4.500 euros, dels quals l’IDI subvenciona el 90% a les empreses que participen per primera vegada, i el 80% si varen formar part de la primera convocatòria.

A més de la consultoria personalitzada, les empreses participants obtindran curs de formació grupal sobre els conceptes d’indústria 4.0, en funció de les necessitats detectades en l’assessorament i la consultoria de les empreses.

Una altra de les novetats d’aquesta convocatòria és que el tràmit per sol·licitar l’ajut també s’ha digitalitzat. Els interessats podran demanar l’ajut a través de la web de l’IDI i de la seu electrònica del Govern. A més, també s’ha simplificat el procés i els documents per facilitar encara més la sol·licitud de l’ajuda.

Idigital s’emmarca dins del Pla d’Indústria, concretament en l’eix d’acceleració tecnològica que pretén donar resposta a les empreses industrials davant del repte de la digitalització. A més, també està alineada amb la resta d’ajuts destinats al sector industrial de la Direcció General de Política Industrial, ja que les empreses es poden acollir després a la subvenció de millora de la digitalització per posar en funcionament els plans de transformació digital elaborats pels facilitadors.

En aquest sentit, el vicepresident Yllanes ha anunciat que la línia d’ajuda de la Conselleria destinada a la modernització de l’estructura digital de les empreses industrials s’amplia en 500.000 euros a causa de l’augment del 178% de sol·licituds que hi ha hagut. Un total de 157 empreses han demanat acollir-se a la subvenció, respecte a les 88 de l’any anterior. Així, en total, la Direcció General de Política Industrial haurà destinat 1.100.000 euros a la digitalització de la indústria. Yllanes ha declarat que aquest increment en les sol·licituds es deu a que “davant de les conseqüències provocades per la Covid-19, els sectors productius s’han vist forçats a realitzar canvis estratègics relatius al seu model de negoci i orienten les seves estratègies cap a la digitalització”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.