En record de Josep Carretero

Aquest dimarts ens ha deixat un gran empresari, una gran persona i un gran alcalde de Ciutadella, Josep Carretero Febrer, que va governar la ciutat entre 1991 i 1995, i que encara se’l recorda com un dels grans alcaldes del segle XX a Ciutadella, juntament amb Joan Gelabert, Josep Al·lès Quintana o Antoni Orell.

Eren homos d’empresa o treballadors qualificats que es presentaven a La Sala amb l’objectiu de millorar en tot el possible la ciutat. Eren temps on a la política s’hi anava per prestigi, i el fair play amb l’oposició estava a l’ordre del dia. La persona estava per damunt de les sigles del partit. Es governava per l’interès general i no partidista.

Carretero va implantar a l’Ajuntament una manera de fer política basada en l’empresa familiar que tant d’èxit l’hi havia donat empresarialment, amb un equip sòlid de regidors, però sempre amb la mà estesa cap als partits de l’oposició.

Defensor dels interessos de Ciutadella, no li va tremolar el pols per a donar-se de baixa del PP quan es va sentir traït per Joan Huguet en el tema de l’extensió universitària que havia de ser per a Ciutadella i va ser ubicada, per interessos partidistes a Alaior. També en la seva legislatura es van donar les primeres passes perquè Ciutadella tingués un port exterior a la badia, com també va aconseguir la compra de l’antic edifici del Banc Central, a la plaça de la Catedral, perquè Ciutadella tingués també una seu del Consell de Menorca, i evitar desplaçaments a Maó. També a la seva legislatura es va recuperar la línia marítima entre Ciutadella i Alcúdia; com moltes altres iniciatives que van fer un canvi en positiu a Ciutadella, la ciutat que sempre portava al cor, juntament amb Maria Auxiliadora, per la que sentia vertadera devoció.

Empresari, alcalde, president dels Antics Alumnes Salesians, enamorat de Ciutadella, ens ha deixat un gran home, senzill, de poques paraules i de grans fets. Des del Setmanari El Iris, el nostre reconeixement i el nostre més sincer condol a la seva família, especialment a la seva esposa i fills.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *