4 Rayas Tempranillo 2018 El primer Ribera del Duero de l’emblemàtica bodega 4 Rayas. Espai patrocinat per VINUN-Menorca

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam tot un clàssic dels vins de la DO Ribera del Duero, el 4 Rayas Tempranillo 2018. El primer Ribera del Duero de l’emblemàtica bodega. Monovarietal Ull de Llebre de vinyes velles amb una criança de quatre mesos en bóta de roure francès i roure americà.

NOTA DE TAST

Vista: Color vermell cirera intens amb capa mitjana i rivets granats.

Nas: Potent i equilibrat, amb aromes a fruita negra madura, fruites de bosc (mora, mora d’esbarzer) torrefactes, vainilla i especiats

Boca: Pas vellutat, suau i persistent deixant notar l’elegància característica dels millors negres de la Ribera del Duero.

MARIDATGE

Entrecote del restaurant Pinzell. Foto: Bep Al·lès@

Carns vermelles, plats de caça, carns a la brasa, verdures a la graella i bolets.

Mitjanes de vaca vermella de Menorca reposada 45 dies, fetes a la graella amb llenya d’alzina. Entrecote al formatge vell de Menorca, llomillo de vedella amb salsa de formatge blau.

Costelles de cabrit, de be o de porc a la graella, xurrasco a la brasa, pollastre al grill, conill a la graella acompanyat d’all i oli… ideal per a barbacoes.

Porcella de Menorca al forn. Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb plats de cullera com les panaderes de coll de be o plats de carn com uns peus de porc amb tomatigat, xenc amb pebres vermells, carn amb salsa, fetge fregit amb all i julivert, ronyons al Xerez, porcelles i bens al forn.

Tataki de tonyina, Hotel Bahia. Foto: Bep Al·lès

També és una bona opció per a plats de peix com la panadera de bacallà amb ous durs, un marmitako de tonyina, unes sirvioles o unes llampugues amb pebres vermells i tomatigat, pop amb cebes o uns verats al caliu, o acompanyant un tataki de tonyina vermella.

Marrania. Foto: Bep Al·lès©

Graellades de verdures de temporada, marrania, tumbet, frit de verdures, albergínes plenes, carabassons plens de carn, pebres farcits d’arrós i picadilo de carn.

Cóc amb esclata-sangs. Foto: Bep Al·lès@

Esclata-sangs dins un cóc, gírgoles a la brasa, arròs amb cames seques i costella pelada de porc, llom amb esclata-sangs i arrossos amb bolets.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat Lluís Coll, informàtic, lector del Setmanari El Iris i subscriptor d’eliris.cat, el nou diari digital.

Si voleu saber més d’aquest vi especial, atractiu i noble, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.