Calvo intenta calmar els ànims arran de la polèmica amb el Rei: “Tothom s’hauria de tranquil·litzar” La vicepresidenta del govern espanyol reclama mantenir "la posició constitucional" entorn de la figura del monarca

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo

ACN Madrid .- La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha intentat calmar els ànims arran de la polèmica generada per l’absència del rei Felip VI en l’entrega dels despatxos als jutges a Barcelona. “Tothom s’hauria de començar a tranquil·litzar. Tots i cadascú ens hem de mantenir en la nostra posició constitucional. I quan dic tots, vull dir tots”, ha afirmat Calvo en declaracions als mitjans després d’inaugurar aquest dissabte unes jornades del PSOE sobre l’abolició de la prostitució. Sense citar directament els tuits d’Iglesias o Garzón, l’amenaça de Casado o la filtració de Lesmes, la vicepresidenta espanyola ha reconegut que ahir una “cadena de qüestions” van propiciar un creuament de declaracions entre institucions i partits.

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va revelar que l’havia trucat Felip VI per traslladar-li que li hauria “agradat” ser a l’acte de Barcelona, una presència descartada per l’executiu de Sánchez per raons “del dia a dia” i davant d’una imminent sentència d’inhabilitació de Torra. En un tuit, el ministre de Consum, Alberto Garzón, va acusar la monarquia de “maniobrar contra el Govern democràticament elegit”, mentre que el vicepresident, Pablo Iglesias, va recordar a Felip VI que respecte institucional significa “neutralitat política”. Davant aquestes declaracions, el líder del PP, Pablo Casado, va exigir a Sánchez que desautoritzés immediatament Garzón i Iglesias pels seus atacs al monarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.