Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) el Partit Comunista de les Illes Balears (PCIB) i el Col·lectiu Aurora Picornell, han realitzat una ofrena floral a la Matilde Landa pel seu 78ª aniversari de la seva mort. 

Matilde Landa, fou militant del Partit Comunista d’España, que fou empresonada a Palma al finalitzar la guerra civil i que acaba suïcidant-se, degut a les fortes pressions dels golpistes per que abandonés el PCE i acceptés el bautisme. Fou llicenciada en ciències naturals, fundadora de la institución de libre enseñanza, així com del socor roig (entitat que donava suport a les milícies antifeixistes en els fronts de Madrid i Aragó), així com una militant destacada del Partit Comunista.
EUIB, el PCIB i el Col·lectiu Aurora Picornell, compromesos amb la recuperació de la memòria de la militant comunista oferiran una taula rodona per videoconferència a través de les xarxes socials de les 3 organitzacions avui a les 18:00h, amb la participació del diputat d’EU per Madrid al congrés Enrique Santiago, portaveu de Unides Podem i secretari general del PCE, així com amb David Ginard i Elisabeth Ripoll, ambdós historiadors. 

El coordinador general d’EUIB, Juanjo Martínez declarava ” Lamentam que aquest any hi hagi limitació d’aforament i per aquest motiu no hagi pogut assistir tota la militancia, com cada any. Per altra banda, EUIB és hereva del paper de lideratge de Matilde durant la República, guerra civil i postguerra. És sens dubte una de les figures femenines més importants de la guerra civil, que ha quedat durant massa temps a l’oblit, que tenim el ferm compromís en recuperar.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.