Actes 8 Març

Vox qualifica “d’estranger” Pisarello per criticar Felip VI i incita a “retornar-lo a l’Argentina d’una cossa al cul” El membre de la Mesa del Congrés rep una allau de solidaritat a les xarxes arran del comentari del partit d'Abascal

Gerardo Pisarello, en el moment que va ser elegit secretari primer de la Mesa del Congrés dels Diputats
ACN Barcelona .- Un atac xenòfob de Vox al diputat d’En Comú Podem Gerardo Pisarello per criticar Felip VI ha aixecat una pluja de solidaritat a les xarxes socials de polítics i diputats. En una piulada, Pisarello ha recriminat al monarca la trucada a Lesmes titllant-ho d’un “acte obert i inacceptable de desobediència constitucional” i el partit d’Abascal li ha respost amb duresa: “Quan un estranger que taca la bandera i dona suport a un cop separatista s’asseu a la Mesa del Congrés, el més lògic és que taqui la Mesa i ataqui al Rei que es va enfrontar al cop. Tot lògic, excepte que no l’hàgim retornat a l’Argentina d’una cossa al cul”. “Racisme + fake news + incitació a l’odi i la violència = feixisme”, ha assenyalat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Aragonès, el Homrani, Borràs i Iñarritu se solidaritzen amb Pisarello

“Tot el suport a l’amic Gerardo Pisarello, demòcrata compromès i home de pau. El feixisme és la major amenaça a la democràcia, i és inacceptable que PP i Cs li obrin la porta de les institucions i s’aliïn amb ells”, ha continuat Colau. “Miserables! Davant de l’odi i el racisme, democràcia i fraternitat republicana. Solidaritat antifeixista, sempre. Amb tu, Gerardo Pisarello”, ha piulat per la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, també ha mostrat la seva solidaritat amb Pisarello: “La ideologia de l’odi en la seva màxima expressió. Quan no hi ha arguments polítics hi ha racisme i xenofòbia. Tot el suport d’un moro d’esquerres i independentista a un argentí rojo i republicà”, ha assenyalat el Homrani.

“Tota la solidaritat amb Gerardo Pisarello perquè comparteixo el que diu i perquè tuits com aquest són estrangers a la decència política, al respecte, a la intel·ligència i, en darrer terme, a un mínim d’humanitat”, ha afegit la diputada i portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs. “Quan l’amic Gerardo Pisarello parla de dret i democràcia, el neofranquisme freakie llança el seu odi i xenofòbia sense dissimular”, ha apuntat el diputat d’EH Bildu al Congrés Jon Iñarritu. El mateix Gerardo Pisarello ha volgut tancar la polèmica amb una resposta al tuit de Vox i ha recordat que és “fill d’un advocat assassinat per plantar cara a la dictadura de Videla, net de republicans andalusos i pare de dos joves republicans catalans”.

“Haureu de fer alguna cosa més que lladrar i envestir per aconseguir que renunciem a la funesta mania de pensar”, ha sentenciat el diputat d’En Comú Podem i membre de la Mesa del Congrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.