Redó rodó

Llaminadures és el que a Ciutadella coneixem com a “porquerietes” i és el que venia, amb un carret ambulant, pels carrers i places del nostre poble, en Redó. I amb ell comença la història d’un disc que acaba d’obrir els ulls. I és que el cantantautor Bep Marquès (veu i lletrista) ha recuperat la figura del seu avi, en Redó, per vestir de sons i melodies el seu darrer treball.

Hom no pot ser el que és sense la seva essència, els seus orígens, i d’això en Bep Marquès n’està convençut; no debades ha parit aquest disc i l’ha classificat com “el més íntim i personal” dels què ha fet. Reivindicar qui som i d’on venim no és una tasca gens fàcil en època de globalització, de pandèmies i de deshumanització. Idò en Bep, caparrut com pocs, s’ho ha proposat, i…sabeu què? Ho ha aconseguit. Vuit peces vesteixen Redó: cançons, gloses i poemes. I el del carrer Sant Miquel s’ha volgut acompanyar dels valors segurs que resulten en Toni Bosch i en Nasi Comellas, els dos contraforts musicals que sustenten les actuacions den Bep. També hi han col·laborat Marc Gornés i Joan Pau Bonet.

A Redó també podrem sentir a dues figures del panorama musical balear com són en Pep Álvarez (vocalista d’Anegats) i na Victòria Maldi. I, potser sense voler, potser volguent, en Bep ha triat a dos artistes que tenen molt en comú amb el ciutadellenc: la tenacitat, l’afany de superació, la dedicació al seu ofici, l’haver començat de ben joves en el món de la música i d’haver estat sempre, amb més o menys ressò, però sempre, amb un peu a l’escenari. Constància, en diuen. Però en Bep, ha anat encara més enllà i per aquest treball, gestat en època de confinament, ha comptat amb una acurada producció per part den Joan Pau Bonet Saurina de “Menorca Festa”.

En aquest disc trobarem al Bep Marquès de sempre què ha trobat el moment per reivindicar-se però sense deixar d’explorar nous camins. Un Redó rodó.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *