El Iris, 22 de setembre de 1945

Degà de la prensa escrita de l'Illa
Degà de la prensa escrita de l’Illa
  • A l’edició del Setmanari El Iris del 22 de setembre de 1945, a la portada es feia ressò dels següents temes: Quedava suprimit la salutació de braç en alt com a salutació nacional. Aquesta decisió venia obeïda a que va ser la salutació fascista dels perdedors de la guerra mundial, Mussolini i Hitler, i evitar mes descontent des d’Europa i Estats Units amb Espanya. Es canviava l’hora el dia 29 de setembre, retardant-se els rellotges una hora, i donant entrada a l’horari d’hivern. A l’editorial es parlava de l’important servei que prestaven a Ciutadella les línies marítimes de cabotatge amb Barcelona i de manera especial per a la indústria menorquina. S’anunciaven les carreres hípiques al Cos de Sant Nicolau pel diumenge 23 de setembre. S’havien d’iniciar a les 3 del capvespre i es comptava amb la participació dels cavalls de Torreblanca i S’Albufera, guanyadors de les darreres proves celebrades a Maó. Hi havia 3.325 pessetes en premis.
  • S’entrevistava a Josep Fullana per a parlar de la programació cinematogràfica del Teatre i Cinema de l Cercle Artístic. Entre les estrenes a Ciutadella destacaven: “La policia muntada del Canadà” amb Gary Cooper; “Edison l’home”, amb Spencer Tracy; “El quart manament” d’Orson Wells; “El fantasma de l’òpera”, de Nelson Eddy; “Alí Babà i els 40 lladres”, amb Maria Montez; “Ha nascut una estrella” o “Les aventures de Tom Sawyer”…
  • Es beneïa la barca de pesca “Catalina” de Manuel Pérez, construïda a les drassanes de Pollensa. Els seus padrins van ser els llavonces fillets Fernando Al·lès Serra i Pilar Moll Serra, cosins. Fills de Josep Al·lès Quintana, editor i Sebastià Moll, manescal.
  • Es feien obres de reparació de l’empedrat de la Contramurada i del paviment.
  • El pintor nord-americà Archie Gittes es trobava a Ciutadella per a inspirar-se en la seva nova obra.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *