Sindicats i patronal confirmen una nova proposta del govern espanyol per prorrogar els ERTO que inclou tots els sectors CCOO i CEOE creuen que es podria tancar un acord "d'última hora"

ACN Madrid .- El sindicat CCOO i la patronal CEOE confirmen que el govern espanyola els ha enviat una nova proposta per a la pròrroga dels ERTO que inclouria tots els sectors. El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha explicat en una entrevista a Antena3 que l’últim document que estan negociant preveu que ni l’hostaleria ni el comerç es quedin fora. En aquest sentit, ha detallat que hi haurà una “fórmula” per allargar molts ERTO que ara són vigents on hagi una caiguda “producte pandèmia”: “Es podrien prorrogar automàticament”. En relació als ERTO de rebrot, ha dit que es milloraran i “faran front a les restriccions de mobilitat i d’activitat” davant d’un segona onda i “afecta tots els sectors”.

A més, ha dit que els que tinguin una causa econòmica que no sigui producte de la pandèmia “podran acollir-se a un ERTO per causes econòmiques”.

Tant Sordo com el president de la CEOE, Antonio Garamendi, han afirmat que amb la nova proposta es podria tancar un acord “d’última hora”.

El govern espanyol té previst portar al Consell de Ministres, que ja s’està celebrant, la proposta de nova pròrroga dels ERTO, que acaba aquest dimecres. El nou document que estan analitzant sindicats i patronals milloraria el que l’Estat va presentar ahir a darrera hora.

Garamendi ha assegurat que han estat treballant tota la nit i ha criticat que fins ara el govern espanyol no s’hagi plantejat incloure els sectors del comerç i l’hostaleria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.