Actes 8 Març

Unides Podem demana coherència política sobre les actuacions de Joan Carles I “El debat sobre el rei emèrit es abordable perquè ell mateix qui s’ha desvinculat del seu fill en temps de pandèmia”, apunta la portaveu al Consell, Cristina Gómez

La crisi de credibilitat que viu la corona espanyola arrel dels últims capítols de presumpte corrupció del rei emèrit, Joan Carles I, no ha fet més que accentuar els posicionaments dels partits polítics. Unides Podem Menorca manté la seva reivindicació de que siguin els ciutadans qui decideixin el model d’Estat que volen. El ple del Consell va ser incapaç d’aprovar una proposta traslladada per Esquerra de Menorca, amb un resultat i uns arguments que deixen en entredit una línia de coherència, que els ciutadans han de prendre nota.

“No és de rebut escoltar les justificacions d’altres partits dient allò que ‘avui no toca’, emparant-se amb la crisi sanitària per a evitar pronunciar- se sobre una qüestió que clama al cel, i que, únicament, demanava instar a la presidenta a iniciar el procés de retirada d’una Medalla d’Honor que en aquests moments representa una taca a la honorabilitat de la institució”, explica la portaveu d’UP, Cristina Gómez.

UP considera que les excuses del partit socialista no s’agafen per cap banda i lamenta que s’emprin termes com República banalment.

“Sorprèn que sigui el mateix rei emèrit que a l’inici de la pandèmia anunciï la seva desvinculació del seu fill Felip VI, i que decideixi marxar a un país d’un règim dictatorial mentre la seva estimada Espanya, que l’ha mantingut durant tants anys a cos de rei, pateix els efectes sanitaris i econòmics de la Covid-19. Per aquest motiu, creiem que les formacions que no volen abordar aquest tema s’equivoquen i estem convençuts que s’ha de poder parlar, precisament, perquè aquest ha esclatat en temps de coronavirus”, afegeix.

A més, el ple del Consell no només “obliga” a tractar temes relacionats amb la crisi sanitària. Som conscients que atendre les necessitats de la ciutadania és una prioritat, però de la mateixa manera que s’han abordat altes qüestions que no tenen relació directa amb la pandèmia, creiem que podríem debatre i aprovar propostes de caràcter simbòlic i que no han de menester res més que voluntat política.

El nostre compromís per dotar a la ciutadania d’una eina de decisió com un referèndum és ferm, i les nostres actituds mantenen aquesta línia. Per aquest motiu, sorprèn segons quin tipus de comportaments d’aquelles formacions que abanderen la caiguda de la monarquia.

“Està molt bé alçar el discurs i erigir-se com a líder d’un front antimonàrquic, però és inacceptable no ser conseqüent. Així hem vist com una batlessa ha aparcat les seves vacances per a rebre Felip VI, podent deixar en mans de la batlessa accidental aquest honor, així com quan s’ostentava la presidència del Consell i es viatjava per a participar a la recepció reial”.

És evident que un batle o un president d’una institució representa al conjunt de la ciutadania, votants i aquells que han escollir altres opcions, però fins al punt de suspendre momentàniament unes vacances per fer-se la foto amb un personatge criticat abastament pel mateix partit, sorprèn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.