Afers Socials i entitats impulsen una xarxa unificada de repartiment d’aliments entre els més vulnerables L’objectiu és augmentar l’eficiència del sistema i arribar a un major nombre de persones

Una imatge de Càrites.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, s’ha reunit de manera telemàtica amb diferents entitats per crear una xarxa unificada de repartiment d’aliments per a les persones més vulnerables. L’objectiu és crear una estructura des de la qual totes les entitats i administracions es coordinin perquè les persones amb problemes econòmics puguin accedir d’una manera ordenada a als productes de primera necessitat. Santiago assegura que amb aquesta xarxa de coordinació s’aconseguirà més eficiència i donar una major cobertura als que més ho necessiten.

En aquesta primera reunió, a més de la consellera i la directora general de Serveis Socials, Teresa Vallespir, hi han participat: Banc d’Aliments, Creu Roja Illes Balears, Cáritas Mallorca, Cáritas Menorca, Cáritas Eivissa, Fundació Mont-sion Solidària, Associació Tardor, Mallorca Sense Fam i SOS Mamas.

Durant els darrers mesos i arran de la situació d’emergència creada pel COVID-19, les entitats que treballen en la distribució i repartiment d’aliments s’han vist desbordades per l’augment de la demanda d’aliments per part de les persones amb una especial vulnerabilitat i de moltes famílies que han vist com la crisi incrementava la seva situació de precarietat econòmica. La conselleria, que ha estat en contacte permanent amb totes aquestes entitats durant la pandèmia, va decidir impulsar aquesta xarxa per augmentar l’eficàcia de la feina feta entre tots.

El mecanisme que proposa Afers Socials, i sobre el que s’ha començat a treballar avui, és establir un procediment únic i coordinat de derivació de demandes que permetria evitar la duplicitat de recursos. Conseqüentment, això permetrà detectar i prevenir situacions de necessitat social derivant-los als serveis d’aquesta futura xarxa que més s’adeqüin a les necessitats d’aquestes persones.

Afers Socials i Esports, durant els darrers mesos, ha incrementat l’ajuda que donava a les entitats que tenen una infraestructura material, uns recursos humans consolidats i capacitat de distribució d’aliments però fins al moment no existia aquest sistema unificat ni organitzat d’assignació d’usuaris a les diferents organitzacions que s’està impulsant. És a dir, hi havia la possibilitat de que es donessin duplicitats en el repartiment d’aliments o que es donés el cas que algunes famílies no tinguessin la cobertura necessària. És per això que, durant aquests mesos, Afers Socials i Esports ha estat mantenint contactes amb les entitats amb l’objectiu d’assolir aquest sistema de derivació de noves demandes i de coordinació entre les entitats i l’administració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca