30 d’octubre, la data d’obertura del Teatre des Born

El Teatre des Born obrirà les portes -si la situació epidemiològica ho permet- el pròxim 30 d’octubre. La batlessa i presidenta del patronat Fundació Ciutadella Cultura, entitat que gestionarà el teatre, considera important poder obrir “amb una programació feta ja fins a final d’any”, mentre es tria la figura de gerència, per la qual s’ha triat sis candidats, les propostes dels quals estan en fase d’estudi per part del patronat. A banda, es farà també la contractació per tres mesos dels serveis de neteja, taquilla i equipament tècnic, per poder oferir a les companyies i persones que entrin un servei complert durant el que queda d’any.
Andreu Cardona, regidor de Cultura i també membre del patronat, ha remarcat que la inauguració s’ha hagut de “reestructurar. No podíem obrir ara el teatre amb l’obra que teníem prevista al març per una raó molt senzilla, i és que només damunt l’escenari s’havien previst uns 180 artistes. La situació sanitària ens ha obligat a replantejar l’acte d’inauguració, que farem amb una obra de l’actor ciutadellenc Rodo Gener i Clara Ingold, Losers”. A banda de la comèdia de Gener, hi haurà també activitat del Cercle Teatre, l’obra Les reines de Shakespeare, que s’ha estrenat també a Palma i Maó. I també hi haurà concerts amb la Banda Municipal de Música, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca. Per últim, el regidor ha comentat que també s’està treballant per incloure espectacles familiars i dona cabuda a un major rang d’edats a dintre de l’espai, amb una oferta variada.
“És un espai emblemàtic que s’havia d’obrir després de 14 anys tancat, també per donar el missatge de què la cultura és segura. Els espais culturals són dels llocs amb més mesures de seguretat i on menys incidència del virus s’ha detectat”, ha comentat Gomila. Així, el teatre des Born obrirà amb la limitació del 50% de l’aforament, amb venda d’entrades flexible per poder donar cabuda al major nombre de persones i totes les mesures de seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.