Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

L’Ajuntament no va invertir prou diners a l’escorxador tot i tenir superàvit, segons el PP-Ciutadella

La regidora del Grup Municipal del PP de Ciutadella, Maria Antònia Taltavull, declara en referència al tancament de l’escorxador que, “tant des de la meva postura com a regidora del PP, com a ramadera directament afectada pel tancament de l’escorxador, em sento indignada per la falta de previsió de l’Ajuntament i per la seva incapacitat en negociar amb la Cooperativa, que ens deixa sense un servei bàsic per a la nostra economia “.

La regidora remarca que, “Des de l’oposició s’han presentat diverses mocions, preguntes i precs als plens de l’Ajuntament, des de 2016 fins aquest mateix any, a causa del mal estat de les instal·lacions”, i explica que això no ha estat suficient per a mobilitzar l’equip de govern de Ciutadella, “És l’Ajuntament qui té la darrera paraula”, i afegeix que, “l’escorxador era com un castell de cartes i sabíem que si no s’invertia en calderes, furgonetes i altres aspectes bàsics , el servei es cauria. Em fa mal, especialment, perquè hi ha  hagut superàvit des 2017 i no s’ha fet la més mínima i imprescindible inversió per evitar arribar fins aquesta situació, no desitjada i que farà molt de mal”.

En al·lusió a les conseqüències econòmiques per al sector ramader de Ciutadella, la regidora explica que, “El que és més greu és que no podrem evitar els intermediaris i la repercussió de l’increment dels preus  recaurà únicament al pagès, quan ja estem en una situació de crisi econòmica per culpa de la COVID19. Els preus baixaran, i serà el sector ramader el que pagarà de la seva butxaca la manca d’escorxador, quan l’Ajuntament tenia i té els diners per evitar-ho “.

La regidora també es lamenta que, “Després de tots els esforços dels ramaders per treballar amb producte de KM0 fets els darrers anys, inversions privades i públiques, per donar-lo a conèixer el producte local i produir-ho, ara també allunyem aquest producte del consumidor, contaminem en el transport i fem patir al bestiar que ha de viatjar viu fins a Maó, empitjorant també la qualitat de la carn “.

Finalment, la regidora remarca que, “El producte de proximitat no entén d’ideologies, no és només una idea, sinó que molts ramaders de diferents ideologies hem treballat dur per fer-ho realitat. No s’hauria d’utilitzar com a bandera política, és una forma de gestió i de vida que, si no va de la mà de decisions polítiques encertades enfonsa als que hem invertit en ell “.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.