Retornar la Policia Local al centre de Ciutadella

La manca de més efectius de la Policia Local a Ciutadella, ve donada principalment a la manca de previsió política dels diferents equips de govern en les passades legislatures que no han augmentat el número de places, així com anava augmentant la població, el turisme i també, que poc a poc s’han anat jubilant agents i altres han passat a segona activitat.

Per altra banda, des del moment en que es va traslladar a la Policia Local a les dependències de la nova comissaria al polígon industrial, va fer que la presencia policial al centre de la ciutat també davallés, pel fet que cada vegada que s’han de desplaçar ho han de fer des del polígon i no des de la plaça des Born, on estaven abans.

Recuperar per una banda la policia turística que tant bons resultats va donar; augmentar la plantilla amb més efectius i que estigui proporcionalment adequada a una població de més de 30.000 habitants a l’hivern i uns 50.000 a l’estiu és més que una necessitat, com també ho són unes dependències al centre de la ciutat, al nucli antic. Un retén de vigilància activa, proper i amb efectivitat davant les queixes que dia sí i dia també es produeixen, i que els que vivim al nucli antic sabem que són moltes.

Desgraciadament, per mor de la pandèmia, molts de locals cèntrics han quedat buits i sense activitat comercial, alguns d’ells a la mateixa plaça de la Catedral, que ben bé serien idonis per a ubicar una dotació policial per a cobrir les necessitats del nucli antic, principal artèria turística, comercial, de bars i restaurants, i que necessita més vigilància els mesos d’estiu.

Potser és ben hora de pensar amb augment de plantilla, crear el districte centre amb un local in situ, i fer passes amb el Govern Balear, per a la recuperació de la Policia Turística, que prou falta fa i més en les actuals circumstàncies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.