El Iris, 29 de setembre de 1945

Degà de la prensa escrita de l'Illa

  • A l’edició del Setmanari El Iris del 29 de setembre de 1945, a la portada es feia ressò dels següents temes: Crònica del festival hípic del Cos de Sant Nicolau i es denuncia que aquesta festa no tenia l’acollida d’anys enrere i que perillava la seva pervivència. La poca participació de cavalls locals, era preocupant. Un altre tema de portada era l’entrevista, que seguia a interiors, als empresaris Mateu Massanet i Ramon Balada, del Cinema Alcazar, del Casino 17 de Gener. Entre les estrenes previstes a Ciutadella hi destacaven títols com “Rebeca”, “Lady Hamilton”, “Capricho de mujer”, “Cumbres borrascoses”… i reposicions com “El llibre de la Selva” o “El lladre de Bagdat”, ambdues protagonitzades per Sabú.
  • S’iniciava el diumenge 30 de setembre de 1945 el Campionat Regional de Futbol, amb la participació dels dos equips ciutadellencs, el Minerva i el Ciutadella.
  • Naixia el 11 de setembre Antoni Mesquida Mascaró, cinquè fill de l’empresari Sebastià Mesquida i la seva esposa Antònia Mascaró.
  • Després d’una prolongada sequera, a la matinada del 24 de setembre, es va produir un fort canvi atmosfèric que va portar fortes pluges i turmentes. El dia 25 de setembre va passar “Diluví” malmetent gran quantitat d’hortalisses als hortals del Canal i del Pla de Sant Joan.
  • Els metges van celebrar la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, patrons de la professió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.