Aprovat un projecte per instal·lar plaques solars als hospitals públics de les Illes Balears Es destinaran 2,6 milions d’euros a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als aparcaments

Avui el Consell de Govern ha aprovat el finançament d’un projecte d’instal·lacions d’energia renovable per a hospitals públics per un valor de 2,6 milions d’euros. L’objectiu d’aquest projecte és pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la crisi sanitària de la COVID-19.

Els fons per a aquest projecte han estat derivats de la cancel·lació, també aprovada avui pel Consell de Govern, dels projectes ITS relatius a la instal·lació de plaques solars en grans cobertes i polígons industrials i a la creació d’energies renovables a zones turístiques.

Des del Govern s’ha pres aquesta decisió després de valorar la prioritat del projecte basada en l’important estalvi en costs energètics que suposa la instal·lació de plaques fotovoltaiques als aparcaments dels hospitals públics com a grans consumidors d’energia. Aquesta serà una ajuda més per poder atendre la despesa ocasionada per l’increment de l’activitat d’aquests centres hospitalaris durant la crisi sanitària.

A més, aquest projecte té altres avantatges, com la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i contaminants, l’aprofitament del sòl urbanitzat per a la introducció d’energies renovables, l’apropament de la producció d’electricitat al consum o l’impuls d’un nou àmbit de treball qualificat, sostenible, de qualitat i que fomenta la diversificació del model productiu de les Illes Balears.

Tot i així, no es renuncia a recuperar en el futur els dos projectes cancel·lats avui, els quals es continuen considerant estratègics per a la comunitat autònoma i per arribar a una transició energètica justa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.