Afers Socials crea meses de dependència i pobresa per coordinar les emergències que sorgeixin arrel de la COVID-19 Santiago explica al Consell de Serveis Socials que aquestes reunions estaran formades pel Govern, consells insulars, ajuntaments i entitats socials

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat aquest dilluns que es crearan dues meses, una de dependència i una altra de pobresa, per coordinar els serveis i situacions d’urgència provocades per la COVID-19 que es produeixin en aquests dos camps. Estaran formades pel Govern, consells, municipis i entitats especialitzades i cada un aportarà la seva experiència en funció del seu àmbit competencial. La consellera ho ha anunciat durant el Consell de Serveis Socials.

Aquest òrgan s’ha reunit de manera semipresencial. A més de la Conselleria el conformen els consells insulars, col·legis professionals, sindicats i entitats que pertanyen al tercer sector de les Illes Balears.

Durant el confinament per la COVID-19 setmanalment es va reunir, de manera telemàtica, la consellera amb els responsables socials dels consells, la FELIB i les federacions de les entitats dels tercer sector per actuar de manera ràpida i contundent quan es detectava una mancança social a qualsevol dels indrets de la Comunitat Autònoma. Al comprovar l’efectivitat d’aquestes reunions s’ha decidit sectorialitzar aquestes trobades.

La setmana passada es va posar en marxa la primera mesa sectorial amb les entitats que treballen en la distribució i repartiment d’aliments amb l’objectiu de crear la primera xarxa unificada de repartiment d’aliments de les Illes Balears per a persones vulnerables.

Avui se’n posen en marxa dues més. La que fa referència a la dependència, que aglutina la discapacitat i gent gran, posarà damunt la taula els dubtes i problemes que sorgeixen en el dia a dia de les residències o, per exemple, com s’interpreta una resolució que afecta al sector.

La mesa de pobresa estarà formada per la federació d’entitats del sector, l’Ajuntament de Palma, la FELIB i els consells insulars. Santiago ha explicat que en aquestes trobades ‘’es detectaran les demandes de cada indret i es coordinaran entre tots per ser més eficients’’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.