La motonau “Francisquita”

La secció d’escafandrisme del Club Nàutic de Ciutadella ha visitat el derelicte de la “Francisquita” , motonau que a la matinada del 17 de desembre de 1954 es va enforsar, després de xocar amb unes penyes de la costa nord ciutadellenca, quedant a la deriva entre Punta Nati i el Cap de Menorca, des d’on va llançar un SOS. Del port de Ciutadella sortia en el seu auxili la balandra “Valldemosa” amb el patró Pere Calafat, el zelador del port Robustiano Criado, i uns quants de pescadors ciutadellencs. La balandra dels germans Calafat va rescatar a tots els nàufrags a les 10 del matí, quan ja es trobaven als bots salvavides. També hi arribava el vaporet “Ciudadela” que va intentar remolcar el vaixell, i un hidroavió des de Pollensa.
La “Francisquita” s’enfonsava a les 12,05 h a 900 metres de la costa nord-est de Nati a una profunditat de 32 a 25 braces. Es van salvar els 14 nàufrags.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *