Setmanari El Iris, 6 d’octubre de 1945

Degà de la prensa escrita de l'Illa

  • A l’edició del Setmanari El Iris del 6 d’octubre de 1945, a la portada es feia ressò dels següents temes: L’editorial parlava de la festa de la Hispanitat a celebrar el 12 d’octubre, i que es denominava també en aquells temps de postguerra “El Dia de la Raça”. Visitava Ciutadella el Capità General de Balears, Salvador Múgica Buhigas. Va visitar el Museu Municipal i es va celebrar un dinar al Palau dels Comtes de Torre Saura. Al capvespre es van visitar fàbriques de calçat i metal·lúrgia. Per la nit es va celebrar una recepció al palau de la Duquessa viuda d’Almenara Alta. El dijous i divendres va visitar les instal·lacions militars de l’illa, i el dissabte partia cap a Mallorca en hidro-avió des de Fornells. El Bisbe de Menorca, Bartomeu Pasqual Marroig, havia passat uns dies a Madrid i al Seminari s’organitzava un curset diocesà de dirigents per als joves d’Acció Catòlica.
  • El Minerva organitzava pel dia 12 d’octubre la tercera Festa del Pedal, amb un homenatge al veterà ciclista, Joan Benejam.
  • El general de brigada Ricardo Iglesias Navarro, era nomenat Governador Militar de Menorca.
  • El motoveler “Carmen Picó” arribava del port de Barcelona amb setanta tones de càrrega: 8.000 quilos d’abonament pel camp, una tona de terra industrial, 1.000 litres de vi comú, 30 cascs de sardines premsades, 5 barriques de pisa de fang basta, 68 embalums de vi i conyacs de transbord, 360 bales d’alfals, 83 rams de plàtans, 790 taulons de fusta ordinària per a la construcció i 13 tones de càrrega general.
  • El dissabte 29 de setembre era batiat a Sant Francesc el fillet, Jeroni Capella Arguimbau, fill de Jeroni Capella Allès i Maria Arguimbau Bosch. Van ser els seus padrins l’avi matern, Josep Arguimbau, i la tia Joana Capella.
Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *