L’Ajuntament d’Alaior retorna 73.000 euros als ciutadans en concepte de plusvàlues L’Ajuntament d’Alaior ha resolt ja un centenar d’expedients de plusvàlues, 78 dels quals s’han estimat i s’han retornat per un valor de 73.000 euros.

Cal recordar que l’any 2017 una sentència del Tribunal Constitucional va establir que els contribuents no havien de pagar l’impost de plusvàlua municipal quan haguessin registrat pèrdues en la venda d’un immoble.

D’aquesta manera, l’Ajuntament és la primera institució menorquina que està retornant l’impost a tots aquells propietaris que ho varen sol·licitar i que compleixen tots els requisits, posterior a aquesta sentència, ja que no té caràcter retroactiu.

Pel que fa als altres expedients,19 han estat inadmesos per no complir els requisits, i 31 estan sent encara revisats pels tècnics, en ser expedients més complexos o recents.

Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda, ha destacat que «és important que en aquests moments tan complicats, aquests diners, que no són de l’Ajuntament, estiguin en mans dels ciutadans».

Així mateix, ha explicat que el procediment ara funciona diferent. «Quan el ciutadà sofreix una pèrdua patrimonial en una compravenda, ha de notificar a l’Ajuntament el preu de la compra de l’immoble i el preu de la venda posterior, i, si hi ha una pèrdua de diners, no ha d’abonar l’impost de la plusvàlua. D’aquesta manera garantim que no s’ingressi una quantitat que després s’ha de retornar».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.