Luís Prieto Deza ha estat elegit vicepresident de la Asociación Española de Artroscopia És el cap del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Mateu Orfila

El doctor Luís Prieto Deza ha estat elegit vicepresident de la Asociación Española de Artroscopia (AEA) en l’assemblea extraordinària convocada per a la renovació d’una part dels càrrec de la junta directiva d’una de les societats mèdiques de l’Estat més important en el camp de la traumatologia. El cap del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Mateu Orfila va aconseguir un ampli suport dels membres de l’associació (el 73,11 % dels vots).

Membre de l’AEA des de fa 17 anys, el doctor Prieto ocuparà la vicepresidència de la societat durant un període d’un any i mig. Després agafarà el relleu de manera automàtica a l’actual president i assumirà la direcció de la junta directiva.

Més enllà de la satisfacció i del repte personal que suposa treballar a primera línia d’aquesta associació, el doctor Prieto destaca que «aquest nomenament és un reconeixement a l’alt nivell i a la feina que està fent el Servei de Traumatologia de l’hospital públic menorquí en artroscòpia i cirurgia articular. És mèrit de tot l’equip que Menorca pugui comptar amb un representant a l’AEA. Amb moltes ganes, faré visible l’Illa i el conjunt de les Balears en el món de l’artroscòpia, a Espanya i a nivell internacional». Es dona la circumstància que un segon especialista del Servei, el doctor Ricardo Terré, també és president de la Sociedad Española de Cirugía de Cadera (SECCA).

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universidad de Santiago de Compostela; especialitzat en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia al Complexo Hospitalario Universitario de A Coruña i doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2016, el doctor Prieto treballa a l’hospital de Menorca des de 1997 i és cap de servei des de 2006. En la seva carrera professional s’ha centrat en els tractaments artroscòpics de totes les articulacions i procediments mínimament invasius, amb estades de formació a centres hospitalaris universitaris de Texas, San Diego i Nova York i cursos d’especialització a França. Com a docent, ha estat professor i director de cursos i sessions pràctiques d’artroscòpia i és membre de cinc societats professionals espanyoles i europees de traumatologia.

Fundada l’any 1982, l’AEA compta amb prop de 1.500 socis. És una societat amb una gran projecció i creixement atès que aglutina professionals joves i dinàmics interessats en formar-se en aquesta tècnica quirúrgica mínimament invasiva que a Espanya es va començar a desenvolupar l’any 1977 i que cada vegada compta amb cirurgians més experimentats, avanços tecnològics i aparells més sofisticats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.