Ànsies de teatre

Ciutadella – i el mon sencer – viu un any de trasbals, d’incògnites i de frustracions; un any en què no hem pogut celebrar les nostres festes més estimades, en què no hem pogut acomiadar els nostres difunts com ens hagués agradat i en què no hem pogut fer vida al carrer tal i com feim els que duim sang mediterrània. És per açò que cada espurna d’esperança ha estat un esclat, cada ocasió què ens ha permès ser una mica allò que solem ser habitualment ha estat una finestra oberta a l’alegria.

Idò ara tenim, no una finestra, sinó tota una portalada a punt d’obrir-se. I és que a Ciutadella tenim ànsies de teatre i ànsies de Teatre. Si no hi ha res de nou -i després de quasi tres lustres tancat, d’una reconstrucció i d’una reforma – el proper 23 d’octubre s’inaugurarà el Teatre des Born. Amb les mesures sanitàries d’obligat compliment açò sí. Però és que els ciutadellencs ens mereixem una bona alegria i sense cap dubte l’obertura des Born, ho és.

Però és que l’alegria és doble perquè la gala de lliurament del Premi Born torna al seu escenari natural, el que li dona nom. I ho farà just 24 hores després de la reobertura del coliseu escènic. La màgia torna a succeir, i ho farà el cap de setmana dels dies 23 i 24 d’octubre al que fou l’antic quarter de cavalleria de Ciutadella i teatre d’ençà 1875 . El proper 10 de novembre es compleixen 145 anys de la inauguració des Born, primer Teatro Círculo Artístico i actualment Teatre Municipal des Born i ja el podrem gaudir a ple rendiment.

Des d’El Iris volem reconèixer l’èxit del diàleg i l’enteniment què han fet possible que la inauguració del teatre i la gala del Premi Born es puguin fer el mateix cap de setmana. Ens congratulam que la Fundació Ciutadella Cultura deixi la seva endormiscada història i s’activi i reactivi la tan necessària vida cultural local. I desitjam de tot cor llarga vida al nou Teatre des Born i llarga vida al Premi Born de Teatre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *