Actes 8 Març

El decret 8/2020 d’impuls d’activitat econòmica afavoreix ja la presentació de 8 projectes de reforma i inversió turística per valor de 6,5 milions

El decret 8/2020 de mesures urgents i extraordinàries per a l’impuls de l’activitat econòmica per a pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19 ha afavorit ja la presentació d’un total de 8 projectes de reforma i inversió turística per valor d’uns 6,5 milions d’euros.

Així ho ha anunciat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, durant la seva intervenció en la compareixença sol·licitada pel grup parlamentari de Ciutadans per a detallar el contingut del decret 8/2020 aprovat el passat 29 de setembre pel Parlament.

En conseqüència, Negueruela ha destacat també com aquest decret ha servit per a reactivar la construcció, un sector que és l’únic que registra ja tres mesos consecutius d’augments en l’afiliació a la Seguretat Social. “Mitjançant aquest decret, hem permès l’activitat a l’estiu i ha funcionat, les xifres el demostren”, ha apuntat el conseller al mateix temps que ha detallat l’augment d’afiliació en el sector. En el cas de Mallorca, l’augment ha estat del 2,3%, un altre 1% a Menorca, un 6,2% a Eivissa i finalment, un 7,8% a Formentera. En total, més de 1.000 treballadors més que fa un any.

Negueruela també ha al·ludit a l’impacte estimat que aquest decret tindrà en l’ús del sector turístic. En aquesta línia, ha afirmat que “els càlculs parlen d’uns 14.000 llocs de treball en total i caminem en aquesta direcció, creiem que és una estimació realista”, ha detallat.

En matèria turística, el decret contempla un increment de la superfície edificada i d’ocupació de fins a un 15% en funció de la decisió que prengui cada autoritat competent, i Negueruela ha anunciat que, en el cas de Mallorca, sí que s’arribarà fins a aquest percentatge. En aquesta línia, el conseller ha realitzat una valoració positiva dels primers resultats obtinguts fruit de la posada en marxa d’aquest decret.

Negueruela s’ha referit a aquesta norma com “una disposició addicional actualitzada i modernitzada, que no permet augment de places ni d’altures”, i que ja ha servit per a que“s’hagin presentat vuit projectes en total que aconsegueixen els 6,43 milions d’euros d’inversió”. “És un decret que servirà per a modernitzar la nostra oferta i que ja comença a donar resultats”, ha afirmat el conseller.

Dels vuit projectes presentats, no tots es refereixen a establiments hotelers, sinó que afecten més sectors, com la restauració. El desglossament inclou dos hotels, un d’ells amb sol·licitud d’augment de categoria fins a les 4 estrelles, dos hotels rurals, dos agroturismes, un establiment de turisme d’interior i un restaurant.

Negueruela ha realitzat una valoració “positiva d’aquests primers resultats”, obtinguts en un moment d’especial incertesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.