Dels 20 nous casos registrats en les darreres 48 hores, 18 són d’un brot social detectat a Maó Entre els infectats hi ha menors escolaritzats a Ramis i Ramis, Mateu Fontirroig i Mare de Déu de Gràcia

El metge coordinador dels equips UVAC a Menorca, José Antonio Vidal, ha explicat que el dijous es van detectar 7 casos a Menorca (es fan públics ensoldemà) i divendres fent el rastreig d’aquests positius sorgeixen 13 casos més a l’illa amb un total de 20.

Salut detecta un sol cas esporàdic a Ciutadella i un altre a la zona centre, el principal brot de 18 casos és a Maó, si bé tots els casos estan relacionats amb un esdeveniment social celebrat dilluns, i a partir d’allà es comencen a detectar a persones amb símptomes i mitjançant el rastreig i les proves PDR realitzades a le persones presents a aquest acte social i els que van tenir contacte directe amb ells, fent-se més de 100 tests que han donat 18 positius.

Vidal manifesta que malgrat la bona situació en la que es troba Menorca, fets com aquests demostren que no es pot davallar la guàrdia i que s’han d’evitar contactes socials com dinars o celebracions fora dels nuclis familiars. Un esdeveniment social, assegura el metge, pot ser l’inici d’un brot de casos com aquest registrat a Maó, on també han donat positiu tres infants en edat escolar i alumnes de diferents col·legis, cosa que ha obligat a fer el rastreig a cadascun d’ells i posar en quarentena les àules i professorat on han tingut contacte. També s’han dectat assimptomàtics que han estat als seus llocs de feina i amb contacte amb gent, cosa que ha implicat fer més d’un centenar de PCR en aquests dos darrers  dies, i avui se’n seguiran fent.

El coordinador dels UVAC a Menorca diu que ha anat bé que fos un brot d’un acte social, cosa que ha facilitat als rastrejadors poder contactar amb els possibles infectats. Vidal recorda que hi ha que mantenir la distància de seguretat, emprar les mascaretes i el distanciament social. “No és bo que s’ajuntin grups diferents de persones, perquè una cosa és un menjar familiar on hi ha relació entre els membres, que participar a esdeveniments socials amb gent de diferents famílies que augmenten el risc de contagi.

Avui es segueixen fent noves proves PCR a un centenar de persones relacionades amb els infants contagiats, especialment alumnes dels centres escolars Ramis i Ramis, Mateu Fontirroig i Mare de Déu de Gràcia que impliquen a  professors i aquelles persones amb les que han tingut un contacte estret com els familiars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.