Castell de Calders Brut Un cava per a gaudir en companyia i fer que cada moment sigui màgic. Espai patrocinat per Vinum Menorca

 

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un cava jove de gran qualitat i amb un excel·lent preu. Es tracta del Castell de Calders Brut, elaborat pels Cellers Unió a Tarragona seguint el més estricte mètode tradicional, amb el cupatge de Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Un cava per a gaudir en companyia i fer que cada moment sigui màgic.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc molt pàl·lid amb lleus reflexes daurats. Bon despreniment de bimbolla fina i corona alegre en copa.

Nas: Aromes molt agradables de la pròpia criança en bòtil. Fruita madura i flors blanques.

Boca: Pas molt agradable i amb bona persistència; sec d’entrada però amb un final redó o càlid.

MARIDATGE

Els caves no són per a les postres, sinó que són totalment gastronòmics i ens maridaran tant amb carns, com peix i marisc, a més d’embotits, patés i foie.

Un foie micuit amb torrades de pa amb panses, uns vogamaris gratinats al cava, unes espardenyes sofregides amb all i julivert, un foie de canard amb melmelada de gerds o un paté de campagne casolà.

Un carpaccio de rap i gamba vermella, corvina amb salsa d’all negre, calamars al forn a la menorquina, raviolis de gamba amb melicotó, albergínies plenes de peix i marisc, llobarros a la sal o un cap roig fregit amb alls.

Marida a la perfecció amb els arrossos de peix i marisc, tant a la paella com dins el tià de terra. Un arròs cego amb espardenyes, gamba vermella, calamar i pit de pollastre és la nostra recomanació.

Peix i marisc a la graella de carbó. Llobarros, vieires, orades, musclos a la brasa, gambes vermelles al caliu, o simplement per donar aquest punt d’alegria i bimbolla a una sardinada.

Raors fregits, una fritura de peix i marisc, o uns musclos al vapor amb maonesa.

Caragols amb cranca, llamàntols al forn gratinats amb maonesa, caldera de llagosta, panadera de rotja, gambes al forn amb patates.

També les carns a la brasa com els villagodios, les mitjanes de vedella vermella, costelles de cabrit o d’anyell de llet li van de meravella.

Cuina oriental com un tàrtar de salmó, un tataki de tonyina, unes guiozas de gambes, sushi…

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat el pintor Jaume Fedelich Bosch, subscriptor des de fa molts anys del Setmanari El Iris, que a més dels bòtils de Castell de Calders, també s’endú un quart de formatge vell de Son Piris.

Si voleu saber més d’aquest vi especial, atractiu i noble, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.