Brussel·les autoritza els estats a cobrir amb fins a tres milions d’euros els costos fixos d’empreses amb dificultats La CE allarga fins al 30 juny del 2021 la flexibilització de les ajudes d'estat

La vicepresidenta de la Comissió Europea i eurcomissaria de la Competència, Margrethe Vestager

ACN Brussel·les .- La Comissió Europea ha decidit allargar la flexibilització de les ajudes d’estat a empreses i les disposicions de recapitalització per pal·liar els efectes de la covid-19. En el cas de les ajudes d’estat, l’aplicació del marc temporal aprovat en el context de la pandèmia s’allarga fins al 30 de juny, mentre que les disposicions sobre recapitalitzacions s’estenen fins al 30 de setembre del 2021. A més, la modificació adoptada aquest dimarts també introdueix una nova mesura que permet als estats donar suport a empreses que pateixen un descens de la facturació d’almenys el 30% en comparació amb el mateix període del 2019. Els estats podran contribuir a cobrir els costos fixos amb un màxim de tres milions d’euros per empresa.

En el cas de les condicions per a la recapitalització, la Comissió Europea també les ha adaptat per permetre als estats retirar-se del capital i mantenir la participació anterior a través d’una avaluació independent.

La Comissió Europea va adoptar el marc temporal que flexibilitza les ajudes d’estat el març per pal·liar els efectes de la covid-19. L’aplicació d’aquest marc temporal expirava el 31 de desembre, mentre que el de recapitalització ho feia el 30 de juny del 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca