El Govern Balear aprova un acord de suport al sector cultural i declara la Cultura bé essencial Es compromet a donar prioritat a la cultura i a tenir en compte les seves especificitats en contextos com l’actual

El Consell de Govern ha aprovat avui un acord de suport al sector cultural, amb el qual fa explícit el seu compromís amb la cultura i amb les persones, entitats i empreses que s’hi dediquen en qualsevol de les seves manifestacions.

Per mitjà d’aquest acord el Govern declara també que la cultura constitueix un bé essencial per a la societat i per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva. Això implica que el Govern donarà prioritat a la cultura i al sector cultural i que tindrà en compte les seves especificitats en contextos com l’actual, en què l’emergència sanitària obliga l’Administració a aplicar restriccions en tots els àmbits per tal de garantir la seguretat sanitària.

A més a més, l’acord aprovat especifica que la cultura és un bé públic i fonamental, un factor de cohesió que ens identifica, modela i millora com a persones i com a societat. Per això, el Govern es compromet a continuar impulsant totes aquelles mesures que afavoreixin la recuperació del sector cultural a la nostra comunitat i l’accés de la població a la cultura, a més d’intensificar el diàleg amb els artistes, els creadors i els grups socials dedicats a la cultura. Per altra banda, també es compromet a treballar de manera coordinada amb la resta d’administracions públiques per dur a terme polítiques públiques que tenguin una incidència en la recuperació del sector.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *