Jordi López lamenta que el Senat no accepti impulsar el suport als autònoms ni regular les ajudes a zones turístiques d’acord amb el PIB El senador menorquí creu que les esmenes haurien ajudat al rescat d'un col·lectiu molt perjudicat i d'altra banda serien també molt beneficioses per a l'economia insular altament depenent dels ingressos del sector turístic.

Foto: Antxón Castresana@

El senador per Menorca, Jordi López Ravanals, va tenir escassa fortuna en les esmenes que va presentar a la proposta de desenvolupar un pla de reactivació econòmica per zones turístiques i que ha vist aquesta setmana la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme de la cambra alta.

Les seves aportacions no han estat ateses pel Grup Socialista i el senador lamenta profundament que el pla de reactivació econòmica que el Senat intenta impulsar per a la Comunitat Balear no contempli de forma específica ajudes directes als treballadors autònoms.

Jordi López va defensar en comissió que els autònoms de temporada s’han vist especialment perjudicats econòmicament el no haver pogut donar d’alta els seus negocis turístics a l’ajornar l’inici de la campanya com a conseqüència de l’estat d’alarma. Aquesta circumstància els va deixar al marge de les ajudes i ERTES que sí que han pogut percebre altres col·lectius de treballadors. El senador menorquí ha posat molt interès a posar el focus en un col·lectiu que a Balears integren aproximadament 10.000 petits empresaris que s’enfronten ara a un dur hivern.

Una altra de les esmenes del senador que pretenia vincular els plans de reactivació del turisme precisament al percentatge que aquest sector representa dins el PIB de cada regió, ha corregut la mateixa sort. Jordi López ho lamenta perquè considera que desplegar plans d’ajuda relacionats directament amb el PIB de cada territori sense dubte resultarien beneficiosos per a Menorca i també per al conjunt de les Balears. En aquesta fórmula identifica el senador una major equitat en l’assignació d’ajudes que han d’atendre les necessitats de totes les zones turístiques d’Espanya.

El senador ha mostrat la seva decepció perquè les aportacions que va pretendre fer han estat escoltades però no assumides. “Ens vam quedar amb les bones paraules, però no han mogut ni una coma i personalment ho lamento perquè entenc que eren propostes raonables i per descomptat beneficioses per a Menorca i per al col·lectiu d’autònoms de temporada a què no hem d’oblidar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.