Yllanes visita el que serà el projecte d’autoconsum privat del sector hoteler més gran d’Espanya La instal·lació s’ubica a sa Coma i subministrarà energia neta a cinc hotels

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, acompanyat del responsable d’eficiència energètica de Protur Hotels, Joan Riera, i del director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas, han visitat les instal·lacions del que serà el projecte fotovoltaic d’autoconsum privat en el sector hoteler més gran d’Espanya. Aquest projecte està ubicat a la localitat de sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar, tindrà una potència de 2,8 MWp i una producció de 4.978.478 kWh/any.

A la visita també hi han participat el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, i el director gerent de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), Ferran Rosa.

La planta, que durà a terme Endesa, estarà composta per 8.100 mòduls fotovoltaics instal·lats en una superfície de 38.000 m2 que s’ubicaran en una zona adjacent a la urbanització on es troben cinc hotels de Protur Hotels. Aquest projecte  compta amb una subvenció de fons Feder, dins de la convocatòria Solbal, gestionada per l’IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia).

Aquesta instal·lació suposa una passa per a l’empresa per tal d’arribar al 100 % de la seva planta hotelera amb energies renovables. De fet, el seus hotels ja compten amb altres fonts renovables com la geotèrmica, la biomassa o la solar tèrmica.

S’ha de destacar que el 70 % de l’energia produïda es destinarà a l’autoconsum dels cinc hotels, cosa que suposarà una reducció del 44 % en el consum de la xarxa actual i un estalvi anual de 250.000 euros per al grup hoteler. El 30 % restant de l’energia produïda es bolcarà a la xarxa de distribució.

El vicepresident Yllanes ha destacat «la importància que un gran consumidor d’energia com és el sector hoteler se sumi a la transició energètica. I esperam que la resta de cadenes hoteleres, en veure no només els beneficis ambientals, sinó també els econòmics, es decideixin a seguir les passes de Protur Hotels».

Així mateix, ha remarcat el fet d’haver pogut unificar el consum de cinc hotels en una mateixa instal·lació d’autoconsum que els pugui subministrar energia. «Aquest ha de ser un primer exemple d’actuacions d’autoconsum similars que hem de posar en marxa en altres àmbits», ha conclòs el vicepresident.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.