Els líders europeus admeten que cal reforçar la cooperació en la gestió de la covid-19 però no acorden cap nova mesura Els 27 veuen amb "greu preocupació" l'augment dels contagis al bloc comunitari

El president del Consell Europeu, Charles Michel, parlant amb la cancellera Angela Merkel, el president francès Charles Michel i el president del Parlament Europeu, David Sassoli, a la cimera europea del 15 d’octubre del 2020, a Brussel·les.
ACN Brussel·les .- Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea admeten que cal reforçar la cooperació en la gestió de la covid-19 per tal que les restriccions perjudiquin el mínim possible el moviment dins del bloc comunitari, però ajornen l’adopció de noves mesures. En les conclusions de la cimera europea, els líders dels 27 apunten que cal “regular les quarantenes” i avançar cap al reconeixement dels tests en els diferents països, entre altres qüestions, però s’emplacen a “revisar-ho regularment”. A més, reconeixen “greu preocupació” per l’augment dels contagis. En el text, els 27 també avalen l’estratègia per al desenvolupament i distribució de vacunes que està seguint la Unió Europea.
D’altra banda, els líders europeus han acordat durant la cimera mantenir les negociacions amb el Regne Unit sobre la futura relació, tot i que han considerat necessari preparar-se per si no hi ha acord.

Els 27 també s’han emplaçat a actualitzar el desembre l’objectiu climàtic per al 2030, a aprofundir les relacions amb Àfrica i han condemnat les accions de Turquia al Mediterrani Oriental, entre altres qüestions de política exterior.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *