La presidenta Armengol i la consellera Costa visiten les obres del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany L’edifici que ha d’allotjar el Centre estarà acabat al juny del 2021

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i de Miquel Bezares, president de la Fundació Toni Catany, ha visitat avui les obres de construcció del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor, que finalitzaran al juny de 2021.

Una vegada acabada la visita, Armengol ha volgut fer palès el compromís del Govern amb el projecte i agrair la feina feta per l’Ajuntament de Llucmajor i el Consell de Mallorca i, «molt especialment, l’impuls i l’empenta de la Fundació Toni Catany, que ha fet possible la consolidació del projecte». La presidenta ha confirmat que l’edificació estarà acabada al juny del 2021.

La presidenta ha recordat que el somni de Catany era que el centre de Llucmajor fos un espai de promoció de la fotografia i alhora fer difusió del seu arxiu i de la seva obra. «Hem d’agrair la generositat de Toni Catany amb aquesta terra, amb aquestes illes, quan ens va cedir, com ho va fer, aquest llegat perquè en puguem gaudir», ha afirmat Armengol.

L’arquitecte de l’obra, Josep Lluís Mateo, de l’estudi Mateo Arquitectura, que ha acompanyat a Armengol i Costa durant la visita, ha explicat l’estat actual de les obres i com serà el projecte definitiu.

L’edifici del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany integrarà tres habitatges ubicats al carrer del Convent, 31 (la casa del fotògraf Tomàs Monserrat) i 33 (anomenada sa Trinxa), i a l’antic carrer del Cardenal Rossell, 4 (la de Toni Catany), que ha canviat de nom recentment per «Fotògraf Toni Catany», en homenatge a l’artista.

El nou equipament serà un centre d’interpretació de l’obra de Toni Catany on es conservaran l’arxiu i la col·lecció de l’autor, formats per 100.000 diapositives i negatius seus i 2.000 fotografies seves positivades, a més de prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció particular i el fons fotogràfic de Tomàs Monserrat (Llucmajor, 1873-1944), càmeres antigues i una biblioteca en fotografia. Per tot plegat, esdevindrà el centre de referència de les Illes Balears de divulgació de la fotografia.

En la visita d’avui també han participat la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas; la directora general de Coordinació, Yolanda Garví; el batle de Llucmajor, Eric Jareño, i la regidora d’Educació, Ocupació i Cultura, Xisca Lascolas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.