Bota i Juga, una empresa d’entreteniment i diversió familiar Per Mary Moro

Durant les setmanes de confinament Toni Gomila va donar forma a un projecte on els infants, i les famílies, són els protagonistes. Les setmanes sense sortir de casa li van servir per a preparar jocs i materials que, juntament amb l’adquisició de tota una sèrie d’inflables, són part de la proposta que la seva germana Montse i ell ofereixen. Bota i Juga és el nom triat pels germans Gomila per a aquesta nova empresa d’entreteniment i diversió familiar.

Bota i Juga va veure la llum el passat mes de juny. La idea parteix d’en Toni Gomila, un jove ciutadellenc amb experiència dins l’àmbit de l’educació i el temps de lleure. Els seus estudis de tècnic esportiu i educador ambiental l’han fet repensar el temps d’oci dels infants des d’una nova perspectiva. L’altre 50 per cent de l’empresa és la seva germana Montse; tots dos ofereixen activitats, jocs i dinamitzacions amb material reciclat i de llenya, majoritàriament fet per ells.

En un moment on els fillets i el seu temps d’oci s’ha vist molt afectat per les mesures que la COVID ha obligat a imposar, Bota i Juga cerca alternatives per a que el temps de lleure sigui de qualitat amb propostes innovadores a Menorca, “volem donar alegria als fillets. Tenim una àmplia oferta d’activitats per a infants des dels 4 o 5 anys, fins a joves de  14 o 15 : gimcanes, festes temàtiques d’aniversaris i comunions; disposem de molt de material atractiu i variat per desenvolupar les activitats. Ens encarreguem del transport, muntatge i desmuntatge dels inflables, disposem d’un equip de música… Es pot llogar només el material, o nosaltres ens podem ocupar d’amenitzar les festes, i els pares no s’han de preocupar de res. Solen ser dinamitzacions de dues hores, en grups reduïts, activitats no cooperatives, i amb totes les mesures que la situació actual requereix. Ens desplacem a hortals i xalets, ja sigui a Ciutadella, Ferreries, o qualsevol altre lloc de l’illa”.

Crida l’atenció i resulta molt atractiu el catàleg de jocs de taula d’altres països que en Toni ha importat, i fet ell mateix, amb l’ajuda del seu pare, “és una col·lecció de jocs fets per noltros, artesanals; durant el confinament els vam fer amb es papà. Jocs tradicionals d’altres països, molts venen de França, com el maxi flitzer, allà hi ha molta cultura de jocs de taula. És una proposta innovadora a Menorca”.

Ells havien de ser els encarregats d’una activitat que els infants esperaven amb moltes ganes: patis oberts, però l’Ajuntament de Ciutadella no ha trobat oportú portar-la a terme enguany. Sí que vam podem trobar-los a la Plaça des Pins durant la celebració del Sant Jordi d’estiu, on els petits van poder fer i jugar amb bombolles de sabó gegants, així com a Ferreries portant a terme tallers amb material reciclat que “són molt divertits i poc vistos, i ajuda a posar consciència sobre la importància del reciclatge”.

El  20 de novembre es celebra el Dia Universal de l’Infant. En Toni i na Montse estan treballant en tot un seguit d’activitats adaptades a les mesures sanitàries necessàries, que en breu presentaran als responsables de l’Ajuntament de Ciutadella, “no volem que la pandèmia sigui un impediment per a la seva celebració”. Mentrestant, podeu consultar a la seva web i resta de xarxes socials l’àmplia oferta de Bota i Juga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca