Cs demana al Consell de Menorca que la selecció de llocs d’alta direcció es realitzi per procediments oberts i de lliure concurrència competitiva Ayuso: "Des de Ciutadans advoquem per garantir l'eficiència, professionalitat i independència de les persones que ocupen llocs d'alta direcció a les administracions públiques"

El conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, presentarà en el pròxim ple una proposta d’acord perquè la institució insular garanteixi que els processos de selecció per a ocupar llocs d’alta direcció / gerència en els organismes i entitats de dret públic, dependents de Consell, es realitzin sempre mitjançant procediments oberts i de concurrència competitiva.

“Des de Ciutadans advoquem per garantir l’eficiència, professionalitat i independència de les persones que ocupen llocs d’alta direcció a les administracions públiques”, ha manifestat Ayuso, que ha lamentat que les administracions públiques porten anys patint una degeneració institucional per culpa dels “dedazos “dels partits polítics de torn.

A més, el conseller de Cs sol·licitarà en el ple que les bases d’aquests procediments, oberts i concurrència competitiva, estiguin prou consensuats per garantir la idoneïtat, imparcialitat i professionalitat de les persones seleccionades, complint els principis d’igualtat, mèrit, capacitat.

“Necessitem directius públics nomenats per mèrit, capacitat i professionalitat. Seleccionats a través d’un concurs públic, no per estar afiliats a un determinat partit “, ha afegit Ayuso, que ha recordat que” en el Consell de Menorca, s’han ocupat llocs d’alta direcció sense tenir en compte uns criteris de valoració específics relacionats amb la formació i capacitació necessària. Amb procediments en què no s’han aplicat uns barems quantitatius i qualitatius per valorar els mèrits personals i professionals de les persones candidates en relació als requisits sol·licitats en les bases de la convocatòria.

Finalment, el conseller de Cs exigirà que el comitè avaluador, el tribunal de selecció o similar, per a aquests processos de selecció, estigui constituït per persones que garanteixin la independència i imparcialitat, vetllant per l’interès general del procés.

“En processos de selecció futurs per ocupar les vacants de gerència / direcció, serà important respectar l’equilibri entre l’administració i els polítics. Vetllar per la credibilitat del CIMe, escapant als -ismes (nepotisme, partidisme, enxufisme, amiguisme), que per desgràcia “són freqüents a l’Administració des de la percepció social de la mateixa” i que poden revestir seriosos dubtes, com per exemple amb el que ha passat recentment amb el procés de selecció de la gerent de l’patronat de la FFTM “, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca