El Grup Popular lamenta el retard en el desenvolupament del projecte per convertir l’Illa Plana en un centre d’esport nàutic Sugrañes  critica que el desinterès i la desídia dels actuals governants impedeixin el desenvolupament de bones idees i les ajornin en el temps.

Port de Maó

El Partit Popular ha reaccionat amb sentiments contradictoris davant l’anunci de projectes de turisme sostenible que ara intentarà impulsar el Consell de Menorca en col·laboració amb el Govern balear i l’Estat. En concret es tracta de la iniciativa per construir un centre d’esports nàutics a l’Illa Plana així com la creació d’una xarxa de punts de parada i avituallament al llarg de el Camí de Cavalls i altres rutes terrestres.

“Iniciatives bones que havien de ser pioneres però que arribaran tard per la falta d’interès i la desídia demostrada fins ara pels successius pactes d’esquerra.” Així s’ha referit la portaveu de el grup Popular al Consell i presidenta de l’PP-Menorca, Misericòrdia Sugrañes, per recordar que el gruix d’aquests plans ara anunciats a bombo i platerets estaven ja dissenyats i finsni tot  iniciats durant la presidència de Santiago Tadeo (2011 -2015). “Donem, per tant, una bona acollida a projectes que en realitat arrenquen a impuls de el Grup Popular, amb molt d’esforç i amb no pocs contratemps i inconvenients servits pels que ara se’ls fan seus”, ha declarat Sugrañes.

La presidenta de l’PP recorda que al maig de 2015 havien de començar les obres per al condicionament dels molls de l’Illa Plana i la intervenció, de fet, es va iniciar i executar a l’octubre de 2016 per la renúncia de contractista. El projecte estava ja llavors perfilat per acollir les escoles de vela i piragüisme dels clubs nàutics que freqüentaven les instal·lacions.

El centre nàutic d’Illa Plana es va proposar com un projecte transversal en què havien d’intervenir les conselleries d’Obres Públiques, Esports, Turisme i Territori amb el propòsit de posicionar a Menorca dins el segment del turisme actiu, atreure clínics d’esport base i aconseguir que fos així mateix un producte integrat en el programa Menorca Natural, en plena consonància amb el títol de Reserva de Biosfera.

El PP estima i celebra que finalment l’esquerra aculli i assumeixi la iniciativa que, de fet, implicava ja llavors als ajuntaments de Maó i Es Castell, al Club Marítim i Club Nàutic d’aquests municipis, a Amics de la Mar, a Defensa i a ports, avançada fins al punt que el 2015 s’havien iniciat les actuacions.

El retret ve a continuació i és sobre el temps que s’ha perdut mentrestant. Iniciatives pioneres i avançades queden sistemàticament bloquejades per, finalment, ressorgir. Aquesta és la queixa que expressa el Grup Popular que recorda que els treballs i propostes que ara es llancen com a novetat estaven ja canalitzats fa cinc anys i ara ens anuncien l’entrada en servei per dins d’un trienni. “Perdem el temps, perdem oportunitats d’enfortir l’economia i avançar en el desenvolupament d’un model turístic de qualitat”, ha assenyalat la portaveu popular.

Parades turístiques al Camí de Cavalls

Pel que fa a les parades turístiques o punts d’avituallament al Camí de Cavalls el PP recorda que figuraven ja en el reglament turístic aprovat inicialment i van quedar recollides a la NTT. Aquesta nova figura responia a l’objectiu d’oferir serveis als usuaris del Camí de Cavalls. Des reparació de bicicletes a avituallament, àrees de descans, pernoctes d’una nit per assegurar la itinerància en bones condicions.

El PP considera que ara és un exercici de cinisme que l’esquerra en bloc s’apropiï d’una idea que va rebutjar el 2016 quan va votar en contra de l’aprovació definitiva del reglament turístic i que posteriorment va acceptar però condicionant-la a l’aprovació del PTI.

L’actualització del PTI segueix pendent, ni tan sols s’ha presentat l’esborrany del nou document, i en canvi ara es recupera la idea original d’establir parades.

És un segon exemple de retard i de la poca agilitat i il·lusió amb que l’esquerra porta endavant les seves polítiques, comenta Sugrañes.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca