El PP veu indicis d’irregularitat en el procés de selecció de director administratiu de la Fundació de Persones amb Discapacitat El Grup Popular denuncia que després haver-se celebrat dues fases de proves, en les que hi havia ja aspirants eliminats, es va suspendre el concurs, es va deixar sense efecte i es van fer unes noves bases en què ha canviat el sistema de puntuació de mèrits.

Fotografia d’arxiu de l’anterior legislatura amb l’anterior gerent, la presidenta Susana Mora i l’exconsellera de Benestar, Maria Cabrisas

El Grup Popular entreveu indicis d’irregularitat en el procés de selecció per a dotar la plaça de director administrativa de la Fundació de Persones amb Discapacitats de Menorca.

La suspicàcia arrenca en el fet que després d’una primera convocatòria publicada el passat mes de juny, la pertinent admissió d’aspirants i l’inici de les proves, el procés es cancel·lés suposadament per haver-se detectat alguna ambigüitat en les bases. Així va passar el passat mes de setembre després de celebrada una primera fase eliminatòria i completada també una segona prova escrita, que va quedar sense avaluar.

Amb posterioritat la Junta Executiva de la Fundació, adscrita a el Consell de Menorca i presidida per Susana Mora, va decidir el passat mes de setembre suspendre el concurs i deixar-los sense efecte, al·legant que havia divergències en la interpretació de les bases.

És així com a l’octubre el Patronat convoca un nou concurs, amb unes bases renovades en què es produeixen canvis en la baremació de mèrits com l’experiència o la formació acadèmica.

El Grup Popular al Consell de Menorca denuncia que aquesta manera de fer pot haver perjudicat els aspirants que es van presentar al concurs en la primera convocatòria i que a més havien lliurat ja totes les dades concernents als seus mèrits i experiència professional. El canvi de bases a posteriori, novament aprovat per la presidenta Susana Mora, es veu des d’aquesta òptica com una cosa “estèticament horrible” perquè canviar les regles de joc quan ja ha començat el partit sense dubte encoratja qualsevol suspicàcia sobre l’alteració que aquestes noves bases puguin provocar respecte a la convocatòria anterior.

Entra així en corda de sospita el valor d’imparcialitat de tribunal, que aquesta vegada i a diferència del que va passar amb la Fundació Foment del Turisme, es deixa en mans de tècnics. Així i tot, el canvi de bases porta l’aprovació de la presidenta Susana Mora, i hi ha modificacions substancials com la de baremació però també l’eliminació d’una prova de competències digitals.

A més hi ha els perjudicis en si mateixos associats a el retard en la decisió de l’concurs de selecció i la possibilitat que augmenti la concurrència respecte a el nombre d’aspirants de la primera convocatòria i fins i tot la possible “repesca” dels quals ja van ser eliminats en la primera fase del primer concurs.

Per aquest motiu, la consellera Carme Reynés, que al Grup Popular porta el seguiment dels temes socials, ha sol·licitat el lliurament de documentació Ho va fer divendres passat, coincidint amb la data de final de termini de presentació de candidats a aquesta segona convocatòria .

El Grup Popular sol·licita, en concret, conèixer l’informe jurídic que avala la suspensió de la primera convocatòria i el per què de l’canvi de criteris d’avaluació de mèrits en les bases. A més ha sol·licitat el llistat definitiu d’aspirants admesos en les dues convocatòries.

Interessa conèixer, entre altres aspectes, si alguns dels que van ser eliminats han tornat a quedar inclosos en la nova convocatòria, si hi ha hagut desistiments o si s’ha produït un increment d’aspirants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip