Les entitats bancàries demanen al BCE poder repartir dividends el 2021 Gortázar preveu tancar la fusió tecnològica de CaixaBank i Bankia en el quart trimestre de l'any que ve

 

ACN Barcelona .- Les entitats bancàries han demanat al Banc Central Europeu (BCE) poder repartir dividends el 2021, en la ‘XI trobada del sector financer’, organitzada per KPMG. El conseller delegat del Banc Santander, José Antonio Álvarez, ha assegurat que la impossibilitat de repartir dividends eleva “innecessàriament” el cost del capital dels bancs i veu recomanable que es retiri aquesta mesura. El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, s’ha pronunciat en aquest mateix sentit i ha assegurat que és un tema “molt important”. El seu homòleg al Banc Sabadell, Jaime Guardiola, ha avisat que aquesta mesura fa que el sector bancari sigui “poc invertible” per a fons i gestors, la qual cosa podria “estrangular” el creixement econòmic.

Per la seva banda, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha demanat l’aixecament del veto al dividend per evitar una “falta de confiança” en el sector. En aquest sentit, ha defensat que les entitats amb excés de capital sobre els mínims reguladors puguin reprendre el pagament als accionistes.

Gortázar també s’ha referit a la fusió amb Bankia i ha assegurat que ambdues empreses estan treballant per començar a operar com una única entitat a finals de 2021. En concret, la fase d’integració tecnològica s’espera per al quart trimestre de l’any que ve. El conseller delegat de CaixaBank ha assegurat que l’etapa d’integració requereix “molta preparació” i ha defensat la unió d’ambdues empreses com la resposta a una situació “estructural” del sector.

El conseller delegat de CaixaBank també ha donat per fet un augment de la morositat després del venciment de les moratòries i els avals públics en el crèdit a les empreses, però ha assegurat que les entitats bancàries estan reforçant les seves provisions per fer front a aquest deteriorament.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.