El govern espanyol demana a Casado que “torni a la moderació” i voti en contra de la moció de censura de Vox Montero emplaça el líder dels populars a fer possible la renovació del CGPJ

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero

ACN Madrid .- La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha emplaçat aquest dimarts el PP a “clarificar” la seva posició respecte a la moció de censura de Vox contra el govern espanyol que es comença a debatre aquest dimecres a les 9 del mati. Segons Montero el PP té una oportunitat per tornar a la “moderació” davant una moció impulsada per un partit “que ha fet de la crispació la seva raó de ser”. Per Montero, el fet que el PP encara no hagi anunciat el seu vot –es debat entre l’abstenció i el no- és fruit de la “desubicació” dels populars, que al seu entendre haurien de votar en contra de la moció. “Esperem que trobin el seu lloc dins de la dreta moderada” i que la moció de censura “permeti contrastar idees i opinions”.

>Montero també ha avançat que el seu govern té previst aprovar en les pròximes setmanes -durant el mes d’octubre- el projecte de pressupostos per presentar-lo al Congrés dels Diputats abans del 31 de desembre. “El Congrés podrà debatre aquests comptes públics abans de cap d’any i per al 2021 comptaríem amb un nou escenari amb línies d’acció i estratègia per marcar el rumb dels pròxims anys”.

Un cop més, Montero ha demanat al PP que s’avingui al “diàleg” i la negociació per a la reforma del CGPJ, i ha defensat que el PSOE i Podem impulsin una iniciativa al Congrés per fer possible una reforma del sistema d’elecció dels vocals del CGPJ davant el “bloqueig” dels populars. “La renovació del CGPJ és un mandat constitucional, i un no pot elegir quines lleis compleix o incompleix”, ha dit.

En aquest sentit, la portaveu del govern espanyol ha insistit que el CGPJ “no és només l’òrgan de govern dels jutges”, sinó que “garanteix l’administració d ela justícia al país”, i per això “necessita estar en plena forma”. “Un òrgan que porta dos anys caducat és difícil que aquesta situació es pugui mantenir”, ha sentenciat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.