Mor Joan Mesquida, als 57 anys, a causa d’un càncer

L’exconseller de Govern de les Illes Balears durant el primer pacte de progrés (1999-2003) i, posteriorment, director general de la Policia i de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, ha mort aquest dilluns a Palma, als 57 anys d’edat , a conseqüència d’un càncer. Feia uns mesos que  Mesquida s’havia integrat a l’Executiva nacional de la formació política Ciutadans, en la qual va passar a formar part després de molts anys de militància al PSOE.

Nascut a Felanitx el 6 de desembre de 1962, Joan Mesquida Ferrando era funcionari públic de professió i llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, així com en Dret, per la Universitat Complutense de Madrid. La seva vocació política el va portar a militar al PSIB-PSOE, ocupant un escó per aquesta formació política al Parlament balear, coincidint amb la cinquena legislatura autonòmica.

Al març de 2018, Mesquida va fer pública la seva decisió de causar baixa com a militant del PSOE, argumentant el seu desacord amb la posició de la qual havia estat la seva organització política en relació a el procés independentista de Catalunya, i també per les seves discrepàncies amb el que entenia com ‘gir nacionalista’ del partit a nivell de Balears.

Posteriorment, l’agost de 2019, va anunciar la seva decisió de sumar-se a el projecte polític de Ciutadans, formació amb la qual ja havia compartit diversos actes i iniciatives dins de la campanya anomenada ‘Espanya Ciutadana’.

En el seu nou periple en el partit taronja, Mesquida va anar assumint quotes de responsabilitat cada vegada més importants. Així, el passat mes de març, es va convertir en membre de l’Executiva d’aquesta organització a nivell nacional, dins de la nova estructura dissenyada per Inés Arrimadas després de ser elegida presidenta de Ciutadans. El seu nou partit li va brindar també l’oportunitat de representar les Balears al Congrés dels Diputats, en la XIII legislatura.

El passat 15 de març, coincidint, pràcticament, amb l’assumpció de majors quotes de responsabilitat en Ciutadans, Joan Mesquida va donar a conèixer que patia un procés de càncer a conseqüència del qual, segons va comunicar en aquell moment, estava rebent tractament mèdic.

Finalment, però, la malaltia ha acabat amb la vida d’un polític de llarga trajectòria que, en correspondència als seus mèrits, s’ha fet creditor de condecoracions tan prestigioses com la Creu de Plata de la Guàrdia Civil, la Medalla d’Argent de la Policia Nacional, la Gran Creu del Mèrit Civil, i, a nivell internacional, la credencial d’Oficial de la Legió d’Honor de França, la Medalla d’Honor de la Policia Nacional francesa, la Medalla d’Or dels ‘carabinieri’ italians i la estrella Cívica de Colòmbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.