Mor Pedro Comas, conseller editorial i director d’Ultima Hora durant 30 anys

Pedro Comas Barceló (Palma, 1952), conseller editorial d’Ultima Hora i director del diari mallorquí durant 30 anys, ha mort aquest dimarts a Palma, després d’una penosa malaltia.

La relació de Pedro Comas amb Ultima Hora es remunta a 1972, quan feia el servei militar i estudiava Dret. L’ambient de la redacció i el món de la informació el van captivar de tal manera que va començar a estudiar Periodisme a l’Autònoma de Barcelona.

Amb l’entrada de Pere A. Serra com a propietari i director del diari el 1975, la figura de Pere Comas va començar a aflorar, destacant la seva vocació i dotant a la redacció d’un ordre i criteri que en aquells temps de bohèmia brillaven per la seva absència.

En tot just sis anys, Ultima Hora va deixar de ser un diari de poca circulació per convertir-se en líder de la premsa balear, per davant del Baleares i Diario de Mallorca.

Serra va entendre que el paper de Pere Comas havia estat determinant per a l’èxit del diari, de manera que el 1984 el va nomenar director. I durant els següents 30 anys, Comas es va dedicar en cos i ànima a el diari, que era la seva vida. I ho va fer amb compromís, sacrifici i entrega, aconseguint xifres de tirades rècord i difusions mai assolides fins llavors.

Després de deixar la direcció el 2014, el seu lligam amb Ultima Hora no es va afeblir. Seguia la informació al detall, continuava buscant notícies i assessorava l’actual equip de direcció amb discreció i serietat.

Estava casat amb Ana Morro, que va ser regent dels tallers d’Ultima Hora. Sense ella, la dedicació i lliurament de Pere Comas al diari no hauria estat possible.

La notícia de la mort de Pere Comas ha sacsejat a tots els departaments del Grup Serra, causant una profunda commoció, i posa punt final a una de les pàgines més brillants de la premsa balear.

El periodista deixa rere seu a una legió d’amics, el reconeixement dels qui van treballar al costat d’ell, i el llegat de la feina ben feta, que perdura cada dia a les pàgines d’Ultima Hora.

Des del Setmanari El Iris i el Diari Digital eliris.cat, ens unim  a les mostres de condol cap a la figura d’un dels mestres del periodisme a les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.