Tocs de queda i reducció al màxim de la vida social a Europa per frenar l’onada de contagis de covid-19 Bèlgica, França i Eslovènia són ara per ara els únics estats que opten per prohibir sortir a la nit

La gent amb mascaretes davant la catedral de Notre-Dame de Paris durant la pandèmia del coronavirus (COVID-19), França

ACN Brussel·les .- Els governs europeus acceleren l’adopció de més restriccions per frenar la nova onada de contagis de covid-19 al continent. Els de Bèlgica, França i Eslovènia són ara per ara els únics governs que han optat per tocs de queda, però la majoria han incrementat les mesures per limitar la vida social. En el cas de Bèlgica, la població de tot el país ha de quedar-se a casa des de les dotze de la nit a les cinc de la matinada, mentre que a França són nou ciutats, inclosa París, on s’ha decretat un toc de queda de les nou de la nit a les sis del matí, el mateix horari que a Eslovènia.

Sense arribar al toc de queda, Alemanya i els Països Baixos demanen als ciutadans que redueixin al màxim els desplaçaments i els contactes, mentre Itàlia permet als ajuntaments tancar parts de les ciutats a partir de les nou de la nit.

A banda del toc de queda, Bèlgica també ha tancat cafeteries, bars i restaurants durant un mes i redueix els contactes fora de casa a una persona. A Europa, només la República Txeca té pitjors dades pel que fa als contagis que Bèlgica. El govern txec ha tancat col·legis, residències, bars i restaurants i limitat les reunions socials a sis persones.

Irlanda ha decretat la màxima alerta del pla contra la covid-19 que insta els ciutadans a quedar-se a casa i tanca bars, restaurants i comerços que no són essencials, malgrat que manté obertes les escoles. El govern irlandès també prohibeix visitar altres domicilis.

Al seu torn, el Regne Unit també ha reforçat les restriccions davant l’augment de casos. A Londres, per exemple, les reunions familiars i amb amics estan prohibides.

A Catalunya, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que el toc de queda no està ara per ara sobre la taula, però no ha descartat la mesura. Al seu torn, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que s’està estudiant la mesura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.