Actes 8 Març

Un estudi apunta que “part considerable” de la població mundial té reticències a vacunar-se contra la covid-19 El 14% dels enquestats es negaria a vacunar-se i un altre 14% tindria dubtes

ACN Barcelona .- Investigadors de l’ISGLobal de Barcelona apunten que una part “considerable” de la població mundial té reticències a vacunar-se contra la covid-19. A l’enquesta, feta a 13.400 persones de 19 països fortament afectats pel virus, el 72% probablement acceptaria vacunar-se, mentre que el 14% s’hi negaria i un altre 14% tindria dubtes. Els resultats de l’estudi, que s’han presentat aquest dimarts a la 51a Conferència Mundial de la Unió sobre Salut Pulmonar, revelen que, davant la pregunta si es rebria una vacuna “provada, segura i eficaç”, el major nombre de respostes positives són a la Xina, amb un 87% afirmatiu contra un 0,7% negatiu. A l’altre extrem hi ha Polònia, on un 27% no ho faria, i a Rússia només un 55% hi votaria a favor.

A Espanya, un 74% va respondre de forma positiva davant un 13% que es va mostrar reticent a vacunar-se i un 12% sense opinió. Segons apunten, aquestes reticències a nivell global es traduirien en “desenes de milions de persones” que no es vacunarien.

En preguntar si s’acceptaria vacunar-se si l’ocupador ho recomanés i el govern aprovés la vacuna com a segura i eficaç el 32% hi està totalment d’acord, mentre que el 18% hi està en part o totalment en desacord. En el cas d’Espanya, un 41% dels enquestats es mostra favorable i un 35% hi vota de forma negativa.

L’acceptació de la vacuna també varia segons l’edat -amb una major acceptació entre les persones de més edat comparat amb els joves menors de 22 anys- i el salari -més gran entre les persones amb un salari per sobre dels 32 dòlars al dia, comparat amb aquelles que guanyen menys de dos dòlars al dia-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.