Actes 8 Març

Joaquín Achúcarro interpretarà el concert per a piano de Ravel en el segon concert de la temporada de la Simfònica

El pianista basc Joaquín Achúcarro torna a Mallorca com a solista del segon concert de temporada de l’Orquestra Simfònica Illes Balears. El diumenge 25 d’octubre, a les 18.00h al Trui Teatre, interpretarà el Concert per a piano en sol major de M. Ravel. Aquest segon programa de la Simfònica, dirigit pel mestre titular Pablo Mielgo, es completarà amb la Simfonia núm. 4 de L.v. Beethoven.

Amb una impecable i modèlica carrera artística, Achúcarro és un dels pianistes més importants del panorama internacional. Entre els seus reconeixements, destaquen el d’Artista per la pau, de la UNESCO; la Gran Creu del Mèrit Civil; el Premi Nacional de Música; la Medalla d’Or de les Belles Arts, i la Medalla d’Or del Palau de València. Per altra banda, la revista francesa Diapason, en el seu número d’octubre de l’any passat, va incloure un enregistrament d’Achúcarro entre “els 100 millors enregistraments de piano de tots els temps”, situant-lo al nivell de pianistes com Rachmaninoff, Horowitz, Rubinstein, Cortot, Richter, Arrau Brendel, Argerich, Pollini i Zimmerman. Fins i tot, el 2012 la Unió Astronòmica Internacional (IAU) va acordar posar el nom de Joaquín Achúcarro al miniplaneta 22191 en homenatge a la seva trajectòria artística universal.

El Concert per a piano en sol major va ser la darrera obra important que va composar Maurice Ravel. Està formada per tres moviments, entre els quals destaca el segon, amb una cadenza que és considerada com una de les més difícils del repertori de piano. Pel que fa a la Simfonia núm. 4 de L.v. Beethoven, que interpretarà la Simfònica, es tracta d’una peça que suposa un contrast amb l’heroïcitat de la Simfonia núm. 3 i la tràgica Simfonia núm. 5.

Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar a la web de la Simfònica: www.simfonicadebalears.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.