El concurs Beca Talaiòtica 2020 arriba a la seva recta final

Beca Talaòtica és un projecte cultural nascut el 2016 de la mà d’Amics del Museu de Menorca, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i que té com a objectiu donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial entre nous públics.

El gener de 2020, un grup de persones relacionades amb la cultura de Menorca va seleccionar 10 formularis d’entre tots els rebuts a la web del projecte. Durant el mes de març, els autors dels 10 formularis seleccionats varen produir 10 audiovisuals que van ser votats per tothom al canal de Menorca Talaiòtica a Youtube. Els 5 audiovisuals més votats varen passar a la fase final, consistent en preparar un esdeveniment a un dels jaciments de la Menorca Talaiòtica.

A causa de la situació sanitària ocasionada per la COVID, la celebració dels esdeveniments, que programada inicialment entre maig i juny, s’ha ajornat a aquesta tardor. Els finalistes, les propostes, les dates i el lloc són els següents:

-Diumenge 25 a les 10h a So Na Caçana Maite Mira (Alacant, 2000), estudiant del doble grau d’economia i història, ens proposarà “Menorca 206 ANE”. Un joc de rol on haurem de decidir coses a força d’emprar la nostra intuïció i coneixements sobre el passat de Menorca.

-Diumenge 15 de novembre a les 10h a Trepucó Maria Gonzalez (Madrid, 1996), estudiant d’arqueologia, ens proposarà “Pasado pisado”, on ens parlarà de les majors atrocitats comeses al patrimoni històric amb un pessic d’ironia i humor.

-Dissabte 21 de novembre a les 19h al Museu de Menorca Mateu Tur (Eivissa, 2000), estudiant de comunicació audiovisual i teatre, presenta “Un munt de pedres i una història”. En Mateu té entre mans un projecte audiovisual, teatral i/o “docuficció” sobre un viatge per la costa nord de Menorca, sobre l’amistat, les coses polides i la passió per la vida.

-Diumenge 29 de novembre a les 10h a Talatí de Dalt Julia Rubio (Barcelona, 1998), estudiant d’arqueologia, ens proposa “Els sentits a través del temps”. Un espectacle que, a través del folklore menorquí i dels sentits, ens convidarà a reflexionar sobre l’evolució d’un jaciment arqueològic.

-Diumenge 6 de desembre a les 10h a Torre d’en Galmés Guillem Andreu (Menorca, 2000), estudiant d’administració i direcció d’empreses, ens explicará, a través d’una revisió del passat, que pensa sobre l’actualitat de l’illa.

Els esdeveniments de beca talaiòtica són preparats per estudiants d’entre 16 i 25 anys. Les seves propostes d’esdeveniment cultural poden versar sobre qualsevol contingut i emprar qualsevol mètode d’expressió amb l’única condició de que han de ser originals i enriquidores.

El públic assistent a l’esdeveniment serà crucial perquè s’encarregarà de puntuar les diferents propostes i la més ben valorada rebrà una beca d’estudis de 2.000€.

L’activitat és gratuïta però l’aforament és límitat: Per apuntar-se cal enviar un correu a beca@menorcatalayotica.info o telefonar/WhatApp al 608 16 39 34.

Maó, 22 d’octubre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.