L’Estat presenta les línies que marcaran l’estratègia per protegir la costa de les Balears davant el canvi climàtic

Santandria i es Castellar de Sa Caleta. Foto: Talaiot Estudios©

El director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti s’ha reunit telemàticament aquest matí amb el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per valorar els treballs realitzats fins ara sobre el projecte de desenvolupament de l’Estratègia per a la protecció de la costa a les Illes Balears davant els efectes del canvi climàtic.

El projecte neix d’una iniciativa finançada pel Programa de Recolzament a les Reformes Estructurals de la Unió Europea (UE) a petició del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. El seu objectiu és poder identificar les mesures de protecció costanera més adequades per a les Illes tenint en compte els factors físics, ambientals i institucionals interrelacionats amb l’evolució del litoral, el risc d’inundació, les ocupacions de domini públic, els processos d’erosió i els efectes del canvi climàtic.

Concretament el projecte vol servir per comprendre i caracteritzar els problemes d’erosió costaners des d’una perspectiva integral que contempli tots els aspectes del litoral a través de l’anàlisi dels riscos costaners. A més, servirà per proposar un instrument o estratègia de planificació per a la protecció de la costa incloent mesures que contemplin totes les fases del cicle de gestió del risc i el seu corresponent pla d’implementació.

El treball s’està desenvolupant des de la Direcció General de la Costa i el Mar (DGCM) i la Direcció General per a les Reformes Estructurals (DG REFORM).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip