Mesures complementàries per evitar una tercera onada

Aquesta setmana tornam a entrevistar al metge i epidemiòleg Maties Torrent, que ens recorda que malgrat la bona situació que té ara mateix Menorca, no ens podem relaxar en cap moment i més quan estam a les portes d’una tercera onada del coronavirus, que pot ser fins i tot més forta que la viscuda a l’inici de la pandèmia, perquè segons el metge “al virus les temperatures baixes li agraden i per tant podem esperar un augment de casos en els propers mesos”.

Torrent Quetglas aposta per a unes mesures complementàries que passen principalment per tenir sentit comú, com reduir al màxim els contactes socials, i de manera especial aquells relacionats amb les persones majors, que en són els que més risc tenen de patir la malaltia amb cruesa. Torrent demana que s’emprin les mascaretes a les reunions socials, a les visites a persones majors, a les trobades familiars, a més de les ja conegudes de mans netes i distància social, perquè hi ha que recordar que els darrers brots que ha patit Menorca, els darrers a la zona de Llevant, han estat a trobades on tenim tendència a relaxar les mesures. Com hem de tenir en compte que si feim una vida social activa tenim més risc de contagi.

Fer grups bimbolla, restringir al màxim el nombre de persones diferents amb les que ens relacionam, és una de les propostes dels experts en epidèmies, que també recomanen evitar els esdeveniments multitudinaris com casaments o comunions o aquells que ajunten durant hores a un grup de persones per a menjar i beure, com també passa a segons quines terrasses de bars o restaurants amb menjadors poc ventilats.

Complementam aquesta interessant entrevista amb les declaracions d’Idelfonso Hernàndez, portaveu de la Societat Espanyola de Salut Pública que explica que Menorca és el territori ideal per a veure quines mesures són efectives per arribar a un equilibri que permeti fer vida normalitzada mentre el sistema sanitari pot atendre els casos de COVID-19 i totes les altres malalties. Hernàndez ha destacat també la rapidesa en que es poden fer les PCR a la nostra illa, cosa que permet aturar amb més garanties la propagació del virus, tot demanant, com Torrent, seny i que no ens relaxem, perquè el virus hi és i està tornant més fort amb el fred.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *