S’inaugura l’exposició: Art en la fragilitat

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca està donant resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 amb tota una sèrie d’accions que s’emmarquen en el programa Rescat Cultural Menorca. Dins aquest programa les arts visuals hi juguen un paper destacat perquè la seva fortalesa proveeix a la població de benestar, gaudi i consol, com bé es va demostrar durant el confinament. L’exposició “Art en la fragilitat” té un doble objectiu: donar suport econòmic als artistes en aquests moments de crisi per ajudar a evitar un desmantellament del sistema de l’art; i donar a conèixer les seves produccions amb relació a quatre aspectes relacionats amb la pandèmia.

Tots els artistes participants van respondre a una convocatòria pública per a inscriure’s en una borsa i van presentar obres relacionades amb la pandèmia, actuals o passades. D’aquesta s’han seleccionat els participants, una selecció a càrrec del comissari de la mostra. L’exposició té un marcat caràcter trans generacional i en ella s’ha respectat l’equitat, tant en gèneres com en procedència ponent-llevant. Així mateix en ella hi participen totes les disciplines de les arts visuals: vídeo, performance, pintura, escultura, gravat, instal·lació i fotografia.

La mostra s’estructura en quatre àmbits, qüestions que la pandèmia ha posat de manifest: la fragilitat de l’ésser, la salut, el control social i habitar el món. Som molt més vulnerables del que la visió antropocèntrica que ha dominat la nostra civilització ens ha fet creure. La nostra relació amb la malaltia, la mort i la vida s’ha fet molt més present. Estem sotmesos a un procés de vigilància que pot anar més enllà de la conjuntura actual. I per últim la nostra relació amb el món, amb l’entorn també està canviant.
“Art en la fragilitat” ofereix al visitant una visió diversa i completa de la creació contemporània menorquina en la qual distintes disciplines, estils, formats i concepcions de l’acte creatiu posen de manifest el seu potencial i la necessitat de protegir-lo i difondre’l.

Vídeo promocional

Dates: 23 d’octubre – 28 de novembre 2020
Lloc: Sala d’audiències del Claustre del Carme, Maó
Horari: De dilluns a divendres de 10 a 13.00 h i de 18 a 21 h
Dissabte de 10 a 13.00 h
Organitza: Consell Insular de Menorca
Comissari: Carles Jiménez
Artistes participants: Josep Vives Campomar, Mitico Shiraiva, Francesc Florit Nin, Kinia Barber, Pol Marban, Carles Moll, Pacífic Camps, Xavier Salvador, Miquel Vilà, Julieta Oriola, Nuria Román, Laetitia Lara, Alan Florit, Francois Perri, Josep Bagur, Anna Petrus, Macià Florit, Març Rabal, ONiON, Anna Llorens, J. Cruz, Las Canadienes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *