El Teatre des Born obre el teló després de gairebé 15 anys El Mercader de Venècia, de Shakespeare torna a donar vida a l'escenari

El Teatre des Born de Ciutadella torna a obrir les portes, que es van tancar fa gairebé fa 15 anys per reformar-lo. Després de diversos entrebancs, ja torna a lluir amb tota la seva esplendor i s’ha inaugurat de nou ahir divendres on es va obrir el teló i arrancaren els primers aplaudiments d’aquesta petia capsa de bombons com el va qualificar a 1986 la llavors reina Sofia.

Quan l’edifici va tancar les portes l’any 2006, ningú no podia imaginar que el teló no tornaria a pujar fins una dècada i mitja més tard, deixant tota una generació sense el teatre de referència de la ciutat. Es varen fer llargs els 5 anys fins que el 2011, per fi, el Ministeri començava la gran reforma de gairebé 3 milions i mig d’euros.

Tres anys després, l’Ajuntament recepcionava les obres, però el teatre no havia quedat bé. Les deficiències de la reforma feien impossible la reobertura, i les administracions van necessitar 4 anys més per reunir el milió d’euros necessaris per arreglar-lo.

La segona reforma començava a finals de 2018 i a principis de 2020 s’anunciava l’esperada inauguració. Però va arribar el confinament i la reobertura del Teatre des Born s’ajornava per enèsima vegada fins aquest octubre.

Va ser ahir fosquet amb la presència de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora i la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila que va fer d’amfitriona quan es va donar per reinagurat de bell nou el Teatre Municipal des Born. Seguidament es va posar en escena la primera obra teatral que s’hi representa des del seu tancament a 2006.

La posada en escena del clàssic de William Shakespeare, “El mercader de Venècia” va fer brillar les bambalines, va recuperar l’esperit del teatre i els aplaudiments van omplir aquest petit teatre italianista, amb unes interpretacions magnífiques a càrrec del menorquí Àlvar Triay, Sílvia Forns, Mercè Managuerra i Damià Plensa en una adaptació de Konrad Zschiedrisch i Mingo Rafols, on els actors interpreten diferents papers, una escenografia minimalista i amb vestuari dels anys 50.

Dins l’anecdotaria d’aquesta primera nit de reestrena, segons hem pogut saber, una de les actrius es va sentir neguitosa al veure que el teló del nou teatre era groc, color que en el món del teatre és símbol de malaverany.

El Mercader de Venècia es representarà diumenge a les 19,00 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.