‘La Mar de Plàstics’, al convent de Sant Diego d’Alaior A partir de dilluns, 26 d’octubre

El convent de Sant Diego acollirà a partir de dilluns, 26 d’octubre, l’exposició ‘La Mar de Plàstics’, una iniciativa de l’associació Per La Mar Viva per conscienciar a la societat del greu problema que suposa la invasió dels residus plàstics als litorals.

L’exposició, organitzada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, fa un recorregut per la història dels plàstics, explica tots els tipus que hi ha i d’on provenen, i mostra al públic una part de la quasi tona que varen recollir el 2018 a una campanya de voluntariat de neteja que va dur a terme l’associació juntament amb els Escoltes de Sant Vicenç dels Horts al nord de l’illa.

Així mateix, s’explica què passa amb aquests plàstics que trobem a la mar, on van a parar, en què es transformen, i, a través d’un espai interactiu amb microscopis, el públic podrà veure com són els microplàstics.

D’altra banda, la mostra reflexiona sobre la repercussió i les greus conseqüències que té el plàstic sobre la marina i altres sectors com el turisme i la pesca a través d’una projecció audiovisual d’imatges reals del litoral.

Finalment, es proposen solucions i es donen idees per reduir el consum i producció de plàstic, cada un des de la nostra posició.

Mari López, regidora de Medi Ambient, ha destacat que «és important que sensibilitzem i conscienciem sobre aquesta problemàtica mediambiental. Des de l’Ajuntament seguirem impulsant que aquest tipus d’activitats es duguin a terme al municipi».

Cal remarcar també que des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament s’han preparat visites guiades per les escoles del municipi amb l’objectiu de donar visibilitat i educar als més joves sobre aquesta causa.

La mostra, d’entrada gratuïta, romandrà oberta fins al 9 de novembre, en horari de divendres, dissabte i diumenge, de 18h a 21h. També estarà oberta a les visites concertades i guiades per les escoles de 9 a 14h, de dilluns a divendres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.