Actes 8 Març

Els socialistes europeus donen suport a una proposta de PP, Cs i Vox per ampliar la llista d’extradicions automàtiques Els Verds i l'Esquerra Unitària s'oposen a la inclusió dels crims "contra la integritat constitucional" al llistat

L’eurodiputat del PP Javier Zarzalejos en un debat al Comitè de Llibertats Civils, Justícia i Interior de l’Eurocambra, a Brussel·les

ACN Brussel·les .- Els socialistes europeus han donat suport a una proposta de PP, Cs i Vox per demanar a la Comissió Europea que estudiï “l’ampliació de la llista” de delictes que permeten l’extradició automàtica a la Unió Europea, entre ells, els crims “contra l’ordre públic i la integritat constitucional”. En concret, els socialistes mantenen aquesta petició en les seves esmenes a l’esborrany de l’informe que elabora l’Eurocambra sobre el sistema de les euroordres. Per contra, el grup dels Verds/ALE, l’Esquerra Unitària (GUE/NGL) i dos eurodiputats txecs del PP europeu han presentat esmenes per eliminar la recomanació sobre els delictes “contra l’ordre públic i la integritat constitucional”.

Els eurodiputats del Comitè de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interns han discutit aquest dilluns les esmenes presentades per modificar l’informe redactat per l’eurodiputat del PP, Javier Zarzalejos. Entre els quatre “ponents a l’ombra” implicats en l’informe hi ha l’eurodiputada de Cs Maite Pagazaurtundúa i Jorge Buxadé de Vox.

Està previst que el comitè voti a finals de novembre el text final i que el ple de l’Eurocambra el ratifiqui abans de finals d’any. L’informe només és una avaluació del funcionament de les euroordres i conté recomanacions a la Comissió Europea, però no implicarà posar en marxa cap reforma. Aquest pas està en mans de l’executiu europeu, que fins ara s’ha mostrat reticent a engegar canvis legislatius.

PP, Ciutadans i Vox han aprofitat l’informe per avivar el debat sobre la reforma de les euroordres a la UE arran del cas de l’expresident Carles Puigdemont.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.