Menorca afegeix set noves places a la seva plantilla estructural del SOIB El consell de Govern ha aprovat avui una nova relació de llocs de treball, amb un increment històric per a les Illes; en el cas de Menorca, la plantilla fixa creix un 50%.

El servei d’Ocupació de les Illes Balears incrementa la seva presència a Menorca amb personal fix, després d’haver-se aprovat avui en Consell de Govern la nova relació de Llocs de Treball per al SOIB en 89 noves places estructurals al conjunt de la Comunitat. En concret, en el cas de Menorca es passa de 14 persones fixes que actualment treballen a les diferents oficines de l’Illa, a 21 persones, amb un increment del 50%.

La dotació de 89 noves places estructurals per al SOIB coincideix amb la finalització de quatre projectes d’inversió del SOIB, que deixaran de ser vigents el 2020; d’aquesta manera, una part d’aquest personal passarà a ser estructura del SOIB i n’enfortirà el capital humà de manera permanent.

Amb aquesta nova RLT, el SOIB registra l’increment de personal més gran de la seva història. Disposarà de 385 persones de plantilla orgànica i de personal funcionari i laboral, la qual cosa suposa un creixement del 26% de personal estable, que es complementarà amb projectes d’inversió, que sumen prop de 415 treballadors en conjunt, distribuïts a totes les illes.

Amb aquesta reestructuració del Servei d’Ocupació, bona part de les noves persones fixes s’ubicaran a les oficines d’atenció al públic, per millorar un dels aspectes importants per a la posada en marxa de les polítiques d’ocupació del SOIB. S’enforteix el servei de manera estructural, i s’avança cap a una disminució en la temporalitat a l’Administració pública autonòmica.

Avui el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presentat aquesta mesura i ha explicat que amb aquesta iniciativa es fa un pas més per aconseguir que el personal de l’Administració pública, en aquest cas del SOIB, tendeixi a una estabilització laboral, la qual cosa contribueix a millorar la qualitat en l’exercici de la seva activitat professional.

Més recursos econòmics a polítiques d’ocupació

La modificació de l’RLT suposa un pressupost de 2.660.139 € de fons pressupostaris propis. D’aquesta manera, es reduirà l’elevada dependència financera del SOIB respecte dels fons sectorials estatals (que fins ara pagaven les nòmines dels treballadors en projecte d’inversió). Paral·lelament, els fons de la Conferència Sectorial que corresponguin a les Illes Balears es podran destinar ara a noves polítiques d’ocupació, amb una incidència més directa sobre els beneficiaris que més ho necessiten.

El Servei d’Ocupació continuarà mantenint projectes d’inversió segons les necessitats del mercat. Així doncs, durant les properes setmanes s’iniciarà un nou projecte adreçat a ajustar l’atenció als usuaris en previsió de l’increment de l’atur causat pels efectes de la pandèmia de la COVID-19 i la seva incidència directa en el mercat laboral. També està en marxa un projecte per a la gestió de projectes d’ocupació per a aturats de llarga durada i un tercer per a joves (SOIB Jove).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *